رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۴:۳۸:۲۳ ۲۰۲۵/۲۲/۰۲     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

تغذيه کودک بيمار و مبتلا به استفراغ، کار دشواري است؛ زيرا کودک در اين حالت توان خوردن و آشاميدن ندارد و نمي توان با دادن مايعات از بي آب شدن بدن او جلوگيري کرد. بي آبي (دهيدراته شدن) وقتي اتفاق مي افتد که بدن مقدار زيادي از آب خود را از دست بدهد. در اين حالت وزن بيمار کاهش مي يابد، کودک بيمار احساس تشنگي مي کند و دهانش خشک مي شود. اگر بي آبي شديد باشد،‌ تنفس بيمار تند و حجم ادرار او کم مي شود و چشم هايش گود مي افتد. هر چه سن کودک کمتر باشد، خطر بي آبي بدن بيشتر است.
براي پيشگيري از بي آب شدن بدن، کودک بيمار به آب و مايعات نياز زيادي پيدا مي کند تا بتواند علاوه بر تامين آب مورد نيازِ در حالت عادي،‌ آب از دست رفته از راه قي کردن را نيز جبران کند. دادن آب و مايعات به کودکي که معده اش توان نگهداري غذا و مايعات را ندارد،‌ کار دشواري است. در موردي که قي کردن کودک،‌ خطر بي آب شدن را بالا مي برد،‌ بايد به پزشک اطفال مراجعه کرد.

چه مايعاتي براي کودک بيمار مناسب هستند؟

محلول الکتروليت ها که در داروخانه ها براي اين منظور وجود دارند،‌ بهترين مايعات براي درمان قي و اسهال و جلوگيري از بي آب شدن کودک هستند. اين محلول ها بيشتر براي درمان اسهال ساخته شده اند،‌ ولي در برابر استفراغ نيز نيتجه خوبي مي دهند. ساير مايعات که مي توان در اين بيماري مصرف کرد،‌ آب ميوه رقيق شده، (يک بخش آب ميوه و يک تا سه برابر آب)، نوشابه هاي گازدار و چاي کم رنگ است.
غذاهاي جامد و مايعات غليظ و پرانر‍ژي مثل سوپ خامه و شير مي تواند وضع کودک بيمار را بدتر کند. بهتر است از اين غذاها و مايعات پرهيز شود،‌ زيرا اين مواد خوراکي نسبت به مايعات رقيق، مدت بيشتري در معده مي مانند و آن را تحريک مي کنند. پس از آرام گرفتن کودک و کاهش استفراغ او، مي توانيد دادن غذاهاي جامد و کم کالري مثل نان برشته، بيسکويت ساده، کراکر و نان سوخاري را شروع کنيد. اگر قي کردن کودک براي مدت شش ساعت متوقف شد، مي توانيد دادن غذا و مايعات عادي را براي ۲۴ ساعت بعد از سر بگيريد. در بيماري استفراغ همراه با اسهال، علاوه بر خطر بي آبي بدن که براي استفراغ ساده وجود دارد، عوارض وخيم تر ديگري نيز ممکن است به وجود آيد. اين عوارض را بايد جدي گرفت، به ويژه هنگامي که مايعات زرد يا زرد مايل به سبز صفرا،‌ همراه قي بالا بيايند. اين مشکل معمولا در موارد استفراغ شديد و طولاني پيش مي آيد و با مشاهده آن بايد به پزشک اطفال مراجعه کرد.

 

 

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب