پسوریازیس ضایعه ای التهابی، حاد و مزمن است که به صورت پاپول ها یا پلاک های قرمزرنگی است که با پوسته های نقره ای پوشیده شده اند. پسوریازیس یک بیماری پوستی همراه با درگیری مسائل داخلی بدن است. به این معنا که مشخص شده احتمال بروز دیابت، فشارخون، افزایش چربی و اسید اوریک برای افراد مبتلا به پسوریازیس بیشتر است. عفونت لوزه ها عامل ۵۰ درصد از حملات حاد پسوریازیس است و برخی از غذا همانند قهوه، ضایعات پسوریازیس را مشتعل می سازند. به نظر می رسد شیوه ای برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری وجود نداشته باشد. به همین دلیل حداقل از تشدید آن جلوگیری کنید. این بیماری به صورت دوره ای، ممکن است خوب یا بد شود. مصرف برخی از داروهای مسکن یا داروهای قلبی ممکن است موجب تشدید بیماری گردد. علاوه بر این، مصرف داروهای کورتونی واستروییدی نیز می تواند بیماری را تشدید کند. در مقابل، باید بدانید که مصرف روغن ماهی، میوه ها، سبزی ها و لبنیات در تخفیف علائم بیماری موثر است. استعمال سیگار و همچنین استرس می توانند موجب تشدید بیماری گردند و به همین دلیل کسانی که سیگار می کشند، باید دقت داشته و بدانند سیگار عامل مهمی در تشدید این بیماری به حساب می آید. الکل نیز باعث تشدید این بیماری است. رژیم غذایی نامناسب می تواند عود مجدد بیماری را سبب شود. حمام کردن روزانه مهم است. برای نرم کردن پوست و جلوگیری از پوسته پوسته شدن که باعث خارش پوست آلوده می شود، استفاده از نمک فرنگی اصل به عنوان افزودنی به حمام نیز توصیه می شود. استفاده از مرطوب کننده برای جلوگیری از خشکی پوست را فراموش نکنید. قرار گرفتن کوتاه مدت ( ۱۰-۱۵ دقیقه) در معرض نور خورشید، می تواند به تسکین پسوریازیس کمک کند، اما از نور مستقیم خورشید نیز باید اجتناب شود؛ زیرا می تواند وضعیت را بدتر کند.
پسوریازیس واگیر ندارد
خیلی ها از مسری بودن بیماری های پوستی نگران هستند و با چنین طرز فکری از روبه رو شدن با مبتلایان به بیماری های مختلف پوستی، ازجمله پسوریازیس اجتناب می کنند. در حالی که این بیماری واگیر نداشته و به دیگران سرایت نمی کند.
درمان گیاهی و طبیعی پسوریازیس
پرسیاوشان
پرسیاوشان را سوزانیده خاکستر آن را با روغن زیتون مخلوط نموده برپوست بمالید و تا بهبودی کامل هر روز چند مرتبه تکرار نمایید.
گیاه مورد
سه استکان برگ خشک مورد را در یک لیوان آب جوشانیده و صاف کرده آن را روزی چند مرتبه بمالید.
فندق
مغز فندق را سوزانیده و با روغن بزرک مخلوط نموده و هر روز بر پوست بمالید.
برگ گردو
۷ تا ۱۵ گرم برگ درخت گردو را در دو لیوان آب جوش دم کرده، بعد از هر غذا یک استکان آن را با کمی شکر تناول نمایید. از همین محلول روزی چند مرتبه بر پوست بمالید.
تخم پیاز
تخم پیاز را نرم کوبیده و با کمی آب خمیر کرده و بر محل بگذارید. این عمل را تا بهبودی تکرار نمایید.
فلفل سیاه و پیاز
لااقل روزی یک مرتبه یک قاشق چای خوری پودر فلفل سیاه را با یک عدد پیاز کوبیده شده و با مقداری نمک مخلوط نموده و در محل قرار داده و تا بهبودی این درمان را ادامه دهید.
قاصدک
گیاه قاصدک یکی از پاک کننده های عالی کبد است. ریشه، برگ و ساقه آن را دم کرده و میل کنید.
خار مریم
خار مریم دارای سلی مارین است که به درمان پسوریازیس کمک می نماید. سلی مارین در تصحیح اعمال غیرعادی کبد در جهت درمان پسوریازیس مفید است، به طوری که از سنتز لوکوترین ها جلوگیری می کند. ارتباط دیگر عمل کبد و پسوریازیس در فیلتراسیون کبدی خون است. در گردش خون کبدی افرادی مبتلا به پسوریازیس، اندوتوکسین هایی مشاهده شده که با کاهش یا خنثی شدن آنها پسوریازیس بهبود می یابد. مساله دیگر در پسوریازیس، افزایش تولید لوکوترین ها است که سلی مارین از طریق مهار لیپوکسی ژناز از تولید آن جلوگیری می نماید.
روغن پونه کوهی
پونه کوهی دارای خواص ضد باکتری و ضد قارچ است که برای درمان برخی از عفونت های مرتبط با پسوریازیس مفید است. روغن پونه کوهی را می توان در اکثر فروشگاه های موادغذایی و بهداشتی خریداری کرد.
آلوئه ورا
محققان دریافته اند که ژل آلوئه ورا در کاهش علائم پسوریازیس موثر است.
روغن درخت چای
روغن درخت چای دارای خاصیت ضدعفونی کنندگی و ضد قارچ است. اثرات ضد میکروبی روغن درخت چای به درمان پسوریازیس کمک می کند.
سرکه سیب
یک قسمت سرکه سیب را باسه قسمت آب گرم مخلوط کرده و با لیف حمام به طور مستقیم به نواحی آسیب دیده، برای مدت ۳۰ ثانیه تا یک دقیقه بمالید. چند بار در روز این عمل را تکرار نمایید.
سرکه و عسل
۳۰ دقیقه قبل از غذا، یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک لیوان آب ریخته و کمی عسل یا دارچین برای بهتر شدن طعم و مزه، به آن اضافه کرده و میل کنید.
ماسک حنا سرکه
حنا را با سرکه خمیر نموده و روی محل بگذارید.
روغن ماهی
روغن ماهی به تنظیم سیستم ایمنی بدن و کاهش عود پسوریازیس کمک می نماید. روغن ماهی درمانی طبیعی و موثر برای پسوریازیس است. سعی کنید دو بار در روز همراه باغذا، دو کپسول آن را بخورید.
شاه توت
داروی پسوریازیس این است که چند روز پست سر هم شاه توت مصرف کنید. مصرف تقریبا روزی ۱۰۰ گرم یا چند حبه شاه توت را به طور متناوب مثلا ناشتا بخورید، اثرش عالی است.
انگور
در فصل انگو هر روز ناشتا انگور میل بفرمایید که این روش بسیار برای درمان پسوریازیس موثر است.
چای سبز
محققان کالج پزشکی جورجیای آمریکا در یک مدل حیوانی نشان دادند که بیماری های التهابی پوست می تواند با مصرف چای سبز حالت بهبودی مشخصی داشته باشند.
سویا
از شیر سویا به جای شیر گاو استفاده نموده و روزانه سه فنجان از آن را میل نمایید.
زردچوبه
زردچوبه به دلیل قابلیت فتوتوکسی سیت کورکومین موجود در آن، در درمان اختلالات پوستی کاربرد دارد.
ترب
آب ترب را روی زخم بمالید.
شبدر قرمز
پماد (مرهم) شبدر قرمز به طور سنتی برای درمان بیماری های پوستی مثل پسوریازیس به کار می رود.
شیرین بیان
یک قاشق مرباخوری پودر ریشه شیرین بیان را در یک فنجان آب جوش دم کنید. بعد از چهار دقیقه این محلول را صاف کرده و سه بار در روز مصرف نمایید.
گل گاوزبان
دو قاشق غذاخوری گل گاوزبان را در نصف استکان آب جوش دم کنید و از این دم کرده غلیظ بر روی لکه ها بزنید.