رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۷:۴۶:۳۹ ۲۰۲۴/۲۹/۰۴     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

محققان معتقدند تحريك‌های ذهني كودكان از سوي پدر و مادر، نقشي بسيار مهم در تقويت هوش آنان دارد. ژن و محيط، هر دو سهم فراواني در افزايش هوش كودك‌ دارند و در اين راستا، عامل های محيطي را سلامت، تغذيه و تربيت خانوادگي معرفي كرده اند.
۱- به چشمان نوزاد، نگاه كنيد
چشمان‌‌ نوزاد در شش هفتگي، تا فاصله ۱۷/۵ سانتيمتري متمركز مي شود و اين به طور دقيق به اندازه فاصله ايست كه شما، كودك‌ را جلوي خود نگه مي داريد و به صورت او نگاه مي‌كنيد. اين عمل، ارتباط های مغزي را به الگويي تشخيصي كه با هربار ديدن، تقويت مي شود، تبديل مي‌‌كند و به كودك‌ كمك‌ مي‌كند در شناخت مفهوم های مشابه و نامتشابه، مهارت بهتري كسب كند.
۲- با کودک حرف بزنید
فرمان هاي اوليه زباني براي كودك،‌ بسيار مهم اند زيرا زبان در موفقيت عملكرد ذهني بسيار اهميت دارد و هر درك‌ و استنباطي از زبان، به ايجاد توانايي كلامي و بيان درست واژه ها كمك‌ مي‌كند. دامنه واژه های كودك،‌ بستگي مستقيم به ميزان صحبت پدر و مادر طي دو سال اول زندگي او دارد.
۳- موسیقی در رشد ذهن کودک موثر است
 موسيقي، دنيايي فراتر از ريتم و ملودي به كودك‌ مي آموزد. دانشمندان معتقدند تعليم سرودهاي گروهي و نواختن پيانو براي كودكان سه ساله به تدريج باعث تقويت قدرت استدلال فرازماني آنان مي شود.
۴- با تشويق، كنجكاوي كودك‌ را تحريك‌ كنيد
نيازي نيست كنجكاوي را به کودکان آموزش دهيم بلكه بايد وجود سرشار از كنجكاوي شان را به صورت هدفمند، ارضا كنيم. پدر و مادر با تشويق هر گام كوچكِ‌ كودك، كمك بزرگي به خلاقيت هاي بزرگتر او در آينده خواهند كرد.
۵- برای اشیاء اسم بگذارید
يكي ديگر از وظیفه های پدر و مادر، نامگذاري انواع رنگها، اندازه ها و شكل ها براي تقويت درك ‌كودك‌ است.
۶- بایستید و هورا بکشید
وقتي كودك‌تان موفق مي شود براي اولين بار از فنجان، آب بخورد و شما فرياد شادي‌‌ سرمي دهيد، اين عمل شما، نه تنها او را خوشحال مي‌كند بلكه ارتباط های قشر جلويي و بخش دروني مغز او را كه جايگاه احساس هاست، تقويت مي نمايد. بين ده تا هجده ماهگي، اين ارتباط های مغزي، شكل مي گيرد.
۷- به فرزند خود توجه کنید
هرگز توجه خود را از فرزندانتان دريغ نكنيد. با افزايش سن، مي توانيد به كتاب خواندن فرزندتان، اهميت بيشتري‌‌ بدهيد. او را در گفت و گوهاي خانوادگي، سهيم كنيد، از او نظر بخواهيد، به او موسيقي بياموزيد و نيز مشوقي مهربان برايش باشيد.

 

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب