
امواج مایکروویو بخشی از طیف وسیع امواج الکترومغناطیس می باشند که دامنه فرکانس بین ۳۰۰ مگاهرتز تا ۳۰۰ گیگاهرتز و طول موج بین ۱ متر تا ۱ میلیمتر دارد. این امواج الکترومغناطیس غیریونیزه کننده به وسیله مولکول ها جذب می شوند و تغییراتی در انرژی مولکول ایجاد می کنند. شواهد موجود نشان می دهند که امواج مایکروویو بسته به شدت فرکانس، نوع موج و طول مدت مواجه شدن اثرات مختلف بیولوژیکی ایجاد می کنند. بسیاری از این اثرات عمدتا به اثرات گرمایی مایکروویو نسبت داده می شود ولی گزارشات اخیر نشان دهنده اثرات غیر گرمایشی این امواج و ارتباط آن با تغییرات مختلف مولکولی می باشد. در مورد اثرات بیولوژیک گزارشات متفاوت ومتناقضی وجود دارد، این تناقضات عمدتاً به دلیل مکانیسم تعامل بین مایکروویو و سیستم بیولوژیک است. وقتی فرکانس امواج الکترومغناطیس از ۱۵ مگاهرتز بیشتر شود بدن انسان بطور معنی داری این امواج را جذب می کند و میزان جذب این امواج در نقاط مختلف بدن متفاوت است. برای امواج بین ۷۰-۱۰۰ مگاهرتز که با امواج تلوزیون و موج اف ام تداخل دارد، بدن انسان مثل یک آنتن عمل می کند و قویاً امواج این طول موج را جذب می کند،، البته اثرات ترمیمی امواج مایکروویو بر بدن انسان و حیوانات نیز گزارش شده است. در مورد خطرات نشتی از اجاق های مایکروفر نظرات متناقضی وجود دارد، برخی از گزارشات بیانگر عدم نشت امواج مایکروویو از درب بسته مایکروفر می باشد و محققین معتقدند که امواج نشت یافته به بیرون در حدی نیست که برای مصرف کننده خطر ساز باشد.