رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۱۰:۵۲:۴۰ ۲۰۲۵/۱۶/۰۷     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

tasmimgirirkodakan

کودکان نیز همانند بزرگسالان به طور مداوم با موقعیتهای تصمیم گیری در زندگی روزانه خود رو به رو می شوند. از این رو تصمیم گیری جنبه مهمی از سازش یافتگی اجتماعی محسوب می شود. کودکان به دلیل توجه زیاد به اطلاعات نامربوط و بی اهمیت در موقعیت های تصمیم گیری، نسبت به بزرگسالان ضعیف عمل می کنند. برای بهبود تصمیم گیری کودکان باید آنها را آموزش داد. یکی از این راهها تکلیف تصمیم گیری است که به صورت زیر می باشد: این تکلیف شامل انتخاب اسباب و وسایلی است که احتمال می رود کودک عملاً در زندگی واقعی برای برگزیدن آنها نیاز به تصمیم گیری دارد مانند خریدن پیراهن، شلوار، دمپایی، عینک آفتابی، جوراب و غیره. در این تکلیف برای انتخاب هر یک از وسایل ذکر شده، شرایط خاصی لحاظ شده است که کودک باید به آنها توجه کند و پس از بررسی شرایط موجود یعنی ویژگی یا ابعاد وسایل، تصمیمی گیرد. این ویژگی ها عبارتند از اندازه، سالم بودن و رنگ. برای مثال در انتخاب یک پیراهن از بین چند پیراهن، باید هرسه بُعد ذکر شده مورد بررسی قرار گیرد. و سپس بر این اساس که در انتخاب این پیراهن کدام یک از ابعاد نقش مهمتری ایفا می کند، انتخاب صورت پذیرد. انتخاب خوب براساس توجه و بررسی همه ابعاد (اندازه، سالم بودن و رنگ) پیراهن ها و سپس بررسی مهمترین بُعدی که در انتخاب آن وسیله خاص ضروری است. انجام می شود. برای مثال کودک هنگام انتخاب یک پیراهن باید توجه کند که آیا اندازه پیراهن برای او مناسب است؟ آیا توجه به این بُعد برای انتخاب آن پیراهن ضرورت دارد؟ برای اینکه کودک در موقعیت تصمیم گیری قرار گیرد، از هر وسیله ای سه عدد را رو به روی کودک قرار می دهند و از او می خواهند که از بین سه گزینه، بهترین را انتخاب کند. برای مثال سه پیراهن با مشخصات زیر در مقابل کودک قرار می گیرد:
- پیراهن اول، آبی رنگ است، اندازه آن برای کودک مناسب است اما روی آن پارگی مشاهده می شود.
- پیراهن دوم، صورتی رنگ است، اندازه آن برای کودک کوچک است اما سالم است و در آن هیچ گونه پارگی مشاهده نمی شود.
- پیراهن سوم، سبز رنگ است، اندازه آن برای کودک مناسب و سالم است و روی آن هیچ گونه پارگی مشاهده نمی شود.
برای انتخاب موفقیت آمیز در این تکلیف، کودک نباید بر اطلاعات یا ابعاد غیرمهمی که در پیراهن وجود دارد، متمرکز شود. بلکه باید به اطلاعات مهم و اصلی که در انتخاب پیراهن اساسی است، توجه داشته باشد، تا منجر به انتخاب مناسب ترین تصمیم شود. اهمیت رنگ پیراهن برای کودک، موجب گمراهی و اتخاذ  تصمیم نامطلوب از جانب وی می شود. به عبارتی توجه کودکان به رنگهای گوناگونی که در سه پیراهن وجود دارد جلب می شود و از بررسی دو بعد مهم و اساسی، یعنی اندازه و سالم بودن پیراهن غافل می شوند. همین فرایند برای انتخاب عینک آفتابی و دمپایی نیز تکرار می شود. پس از اتمام، انتخاب های کودک به منظور بررسی آگاهی کودک از آنچه در حال وقوع است از وی پرسیده می شود، اگر الان بیرون از این اتاق، دوستت از تو بپرسد باید به چه چیزی توجه کنم تا بتوانم بهترین انتخاب را انجام دهم، به او چه می گویی؟
در صورتی که کودک پیراهن اشتباهی را انتخاب کند باید به او توضیح داد که اندازه و سالم بودن اهمیت دارد چرا که اگر حتی رنگ پیراهنی را دوست داده باشد به علت اینکه اندازه او نیست یا پاره است نمی تواند او را بپوشد. این فرایند با جوراب، شلوار و غیره تکرار می شود تا کودک در زمینه تصمیم گیری درست آموزش ببیند.

 

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب