
کتاب های کودکان به شکل الکترونیکی می تواند علاقه کودکان را به مطالعه بیشتر کند. ویژگی هایی نظیر تلفظ کلمه، خواندن داستان، افکت های صوتی و انیمیشن ها، همگی در پرورندان متن نقش به سزایی دارند. در ادامه به نقش کتاب های الکترونیکی در زندگی کودک می پردازیم:
- برانگیختن حس خلاقیت: در کلاس ها یا جمع هایی که برانگیختن خلاقیت کودک مد نظر است، توصیه می شود از کودکان خواسته شود در هر قسمتی از داستان، که شخصیت ها و قهرمانان داستان با مشکلی رو به رو می شوند، راه حل یا پیشنهادی ارائه دهند. برخی داستانها حتی می توانند در برخی قسمت ها به جای تمام کردن مطالب با نقطه چین به اتمام برسند، و کودک خود حس کند که پایان دهنده داستان است. این امر موجب می شود کودکان حس نویسندگی کنند و نظر خود را بنویسند و از آرای دیگر دوستانشان نیز در محیط الکترونیکی باخبر شوند که این خود موجب هم افزایی و اشتراک تجربیات کودک نیز خواهد شد.
- نزدیکی نویسنده به کودک و برعکس: کودکان باهوش سرشار خود می توانند با نویسنده داستان رقابت کنند و دلایل برخی اتفاقات را در متن داستان بگنجانند. یا علت را از نویسنده جویا شوند. این امر حلقه ارتباطی بین کودک و نویسنده را شکل می دهد و دنیای نویسنده را به دنیای کودک نزدیکتر می سازد. کتاب الکترونیکی فرایند خواندن را برای کودک هیجان انگیز و بی پایان می سازد.
- پیش برد سواد در کودک: به منظور پیشبرد سطح بالایی از درک محتوا در میان کودکان، نخست باید فرایند تشخیص سریع کلمات اتفاق بیفتد. کتاب های داستانی الکترونیکی چارچوبی را برای حمایت از کودکانی که در حال پیشرفت مهارتهای سوادی هستند، فراهم می کنند.
- استقلال در کودک: فناوری های یاری رسان نظیر کتاب های داستان الکترونیکی، شکل متفاوتی از آموزش را به کار می گیرند. کتاب های داستان الکترونیکی فرصتی را برای کودکان به منظور خواندن به صورت مستقل، دریافت بازخورد فوری، ترکیب و بخش بخش کردن کلمات، دسترسی به دیکشنری های الکترونیکی، و درک محتوا به دلیل استفاده از ویژگی های دیجیتالی فراهم می کنند. این امر می تواند حس استقلال را در کودک تقویت کرده تا بتواند بدون نیاز وافر به بزرگترها فرایند یادگیری را به اتمام برساند.
- تناسب با نحوه خواندن کودک: مزیت افزوده کتاب های الکترونیکی برای کودکان، که بسیار مهم به نظر می رسد، مربوط به کودکان خجالتی یا کودکانی با سطح درک و فهمی بالاتر است. برخی کودکان خجالتی اند، یا تمایلی به پرسیدن سوال ندارند. برخی کودکان نیز صبور هستند و بدون فهم معنای قسمتهای مختلف خوانده شده، تمایل دارند خواندن متن را ادامه دهند. از این رو، کتابهای الکترونیکی می توانند در فهم و درک کودکان موثر واقع شوند. علاوه براین، کودکانی هستند که سطح هوش و درک آنها بالاتر از سطح کلاس است و دوست دارند زودتر از همکلاسی های خود و جلوتر از آنها متنی را مطالعه کنند. این نوع کتاب ها ذهن کودکان را فعال کرده و به آنها فرصت ادامه خواندن متن را بدون نیاز به افراد دیگر می دهد.
- کمک به کودکان ناتوان: کتاب های الکترونیکی اثبات کرده اند می توانند کمک رسان کودکانی با ناتوانیهای مغزی باشند. کودکانی که دارای ناتوانی های یادگیری و جسمی هستند، می توانند با استفاده از این کتابها در کلاس های خود سود ببرند؛ زیرا توانایی تبدیل متن به سخن، حس اعتماد به نفس، افزایش حس عزت نفس و نیز خودارزشی را به کودکان خواهد بخشید.