
با روش قصه گويي مي توان تغييراتي شگرفي در زمينه يادگيري، سوادآموزي و خلاقيت کودکان ايجاد کرد. منظور از قصه گويي خلاق يک ارتباط دو جانبه و متقابل بين قصه گو و شنونده است که قصه گو با بهره گيري از فنون قصه گويي و با تحريک قوه تخيل مخاطبان خويش و تاثير متقابل، پيام خود را به شکل جديتري به شنوندگان انتقال مي دهد. با توجه به تاثيرهاي مثبت قصه گويي خلاق، افلاطون اشاره مي کند که: پرورشي که روح اطفال به وسيله قصه ها به دست مي آورند به مراتب بيش از تربيتي است که جسم آنها از طريق ورزش پيدا مي کند.
در ايجا روشهايي براي افزايش خلاقيت کودکان با قصه را بيان مي کنيم:
- ساختن يک قصه به طور گروهي و با مشورت يکديگر( براساس شخصيتي که معلم به آنها پيشنهاد مي کند). مثال موضوع: شاخ در آوردن آهو، نتيجه: رشد طبيعي آهو.
- قصه گويي ناتمام: بدين صورت که يک بخش از يک قصه توسط محقق بيان شده، سپس از آزمودني ها خواسته مي شود قصه را به ميل خود پايان دهند.
- بيان يک قصه قديمي توسط معلم و تبديل کردن آن قصه به قصه جديد با در نظر داشتن تغييرات موجود و تغييرات احتمالي آينده توسط کودکان.
- ارائه يک جمله از طرف معلم به کودکان و تداوم جمله مذکور توسط ساير کودکان بطوريکه هر جمله موجب تداوم معني دار جمله قبل و نهايتاً باعث شکل گيري يک قصه جديد گردد، سپس بيان قصه نهايي.
- ارائه چند تصوير غيرمرتبط به بچه ها و ساختن قصه براساس برداشت کودکان از تصاوير مذبور و بيان قصه.
- چند نماد توسط معلم بر روي تابلو کشيده مي شود، از دانش آموزان مي خواهيم براساس آن نمادها قصه اي بسازند و بيان کنند.
- ارائه چند مفهوم متفاوت به بچه ها (مانند روباه، نفت، فرش، دوش حمام) و ساختن قصه اي براساس مفاهييم مذکور و بيان آن.
- قصه گويي با استفاده از تيترسازي، بدين صورت که معلم چند کلمه را در ستونهاي مجزا به بچه ها ارائه مي دهد و از آنها مي خواهد به صورت اختياري با استفاده از يک کلمه از هر ستون تيتري بسازند و سپس براساس تيتر ساخته شده قصه اي طراحي کنند، سپس بيان نمايند. الف. خزنده، جاده، باران، قاضي. ب- - صورتي، آبي، زرد، سياه. ج- خرس، عقاب، شير، خرگوش.
- از هر دانش آموز مي خواهيم يک آرزوي خود را مطرح و آن را روي تخته مي نويسيم، سپس از آنها خواسته مي شود سه آرزو به دلخواه از روي تخته انتخاب کنند و قصه اي را براساس آن بنويسند.
- چند سوال تخيلي روي تخته نوشته مي شود، سپس از کودکان مي خواهيم يک سوال را انتخاب کنند و نقاشي در رابطه با آن بکشند، سپس داستان خود را براي ديگران بازگو نمايند. تصور کنيد به شکل يک حيوان درآمده ايد، چه احساسي داريد و چگونه زندگي خواهيد کرد؟
- معلم يک قصه شاخدار براي دانش آموزان تعريف مي کند، سپس هر دانش آموز به اختيار خود يک موضوع انتخاب مي کند و داستان شاخداري در ارتباط با آن مي نويسد.
- داستاني براي کودکان نقل مي شود، سپس معلم سوالات چه مي شد اگر را بر تخته مي نويسد و کودکان را دعوت به مطرح کردن سوالات چه مي شد اگر مرتبط با قصه و سپس پاسخ به آنها خواهد کرد.