
تاثیر سودمند بازی ها بر کودکان و حتی دانش آموزان بزرگتر قابل انکار نبوده و بسیاری از مدرسان از جنبه های سرگرمی و شادی بازی ها،پازل، جدول و ... برای یادگیری بهتر استفاده می کنند. دانش آموزان هنگام شرکت در یک فعالیت مبتنی بر بازی، از محرک های حسی بیشتری در حواس لامسه، شنوایی و بینایی استفاده می کنند. چنین فعالیتهای مبتنی بر بازی که در گروههای کوچک انجام می شوند، خوراک خوبی برای گستره بزرگتری از هوش همانند موسیقی/ صوتی، دیداری، کلامی/ زبانی، حرکتی، درون فردی و میان فردی هستند. پس از اجرای بازی، دانش آموزان آن را جذاب و سودمند می یابند. آنها به احتمال زیاد، تمایل بیشتری بر تکرار آموخته ها با انجام دوباره بازی در وقت آزاد خود و بیرون از برنامه درسی نشان می دهند. سوال این است که نقش معلم هنگام درگیری فعال دانش آموزان چیست؟ بدون شک تدریس و افزایش حجم مطلب آموزشی نیست بکله تسهیل یادگیری دانش آموزان است.
تاثیر بازی:
۱- انگیزه ذاتی: بازی های کامپیوتری به دلیل محبوبیت به فعالیتی مهم در زندگی روزمره کودکان تبدیل شده اند. از آنجا که بازی دارای پتانسیلی برای افزایش انگیزه در یادگیری است، کلید واژه پررنگی که در ادبیات بازی به چشم می خورد، انگیزه است. دانش آموزان عمیقاً درگیر فعالیت شده و تلاش می کنند تا از عملیات پیچیده تری استفاده نمایند، با این روند، یادگیری افزایش می یابد.
۲- یادگیری عمیق و موفقیت تحصیلی: کودکان در بازی با مشکلات رو به رو شده و باید برای دست یابی به هدف بر آنها غلبه کنند. کودکان از اشتباهات و تلاش خود برای یافتن راه حل ( از طریق آزمون و خطا) می آموزند. به همین دلیل مهارتهای حل مسئله و تفکر آنها توسعه می یابد. دو نوع یادگیری در دانش آموزان وجود دارد. یادگیری سطحی و یادگیری عمیق. یادگیری سطحی به این معناست که دانش آموزان تلاش می کنند تا اطلاعات را با جزئیات به خاطر بسپارند. یادگیری عمیق، شامل تجزیه و تحلیل انتقادی ایده های جدید بوده و باعث ارتباط دانش جدید با اصول و مفاهیم از پیش دانسته شده و منجر به درک و حفظ طولانی مدت مفاهیم می گردد. به طوری که می توان از آنها در زمینه های ناآشنا و نو استفاده کرد. دانش آموزانی که از رویکردهای عمیق برای یادگیری استفاده می کنند، عملکرد بهتری دارند و به یادسپاری و انتقال اطلاعات را با سرعت بیشتری نسبت به دانش آموزانی که رویکردهای سطحی را در یادگیری به کار می بندند، نشان می دهند. بازی ها می توانند دانش آموزان را تا سطح یادگیری عمیق با اتکا به مهارتهای تفکر خلاق، حل مسئله، تصمیم گیری، انتقال دانش و مهارتهای فراتحلیلی ارتقاء دهند. دانش آموزان در محیط بازی نسبت به دانش آموزان در شرایط تدریس سنتی از انجام تکالیف بیشتر لذت می برند. کودکان در بازی، تمایلی به توقف آن نداشته و محتوا را نسبت به روش سنتی بیشتر تکرار می کنند.