رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۴:۲۲:۳۷ ۲۰۲۵/۱۸/۰۷     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

baidarmanidarmadreseh

بازی درمانی در مقایسه با سایر روشهای درمانی که برای کودکان به کار برده می شود، از یک امتیاز عمده برخوردار است که جذابیت آن است. کودکان جدای از خصوصیات فردی و یا دارا بودن یا نبودن هر گونه اختلالی، تمایل ذاتی به بازی به عنوان یک فعالیت لذت بخش دارند. بازی زبان کودک است که در آن خود واقعیش را صرف نظر از هر گونه محدودیتی بروز می دهد. ذات بازی توام با لذت است و این اولین خاصیت درمانگری بازی است که کودک دارای اختلال را درگیر یک فعالیت لذت بخش می کند که احساس شادی و نشاط در کودک ایجاد می کند. این لذت کودک را ترغیب به ادامه درمان می نماید و فرصتی به درمانگر می دهد که درمان را تا به نتیجه رسیدن ادامه دهد. قابل ذکر است که بازی درمانی در کنار درمان های دیگر مانند خانواده درمانی و گل درمانی، درمان موثرتری خواهد بود.  بیشترین اختلالاتی که به وسیله بازی قابل درمان است اختلالات عاطفی و هیجانی است که روش های دیگر درمان کمک زیادی به آن نمی کنند. بازی به این دلیل که هم مستقیما با عواطف کودک سر و کار دارد و هم هیجانات او را تحت تاثیر قرار می دهد، بهترین درمان برای کمک به کودکانی است که درگیر این نوع اختلالات می باشند.
بازی درمانی و مدرسه: بازی درمانی روشی موثر در اصلاح رفتار، توسعه خودپنداره و ارتقاء مهارتهای اجتماعی مناسب می باشد. در واقع درمانگر در جریان بازی درمانی باایجاد یک شبکه ارتباطی پویا با کودک فرصت کشف، ابراز و درک بهتر افکار و احساسات را برای آنها مهیا می سازد. دریافت چنین خدماتی از سوی کودکان اغلب برای والدین هزینه بر می باشد. به همین دلیل شاید بتوان مدرسه را محلی مناسب برای ارائه خدمات بازی درمانی پیشنهاد نمود. این پیشنهاد بدین دلیل قابل طرح می باشد که تمام کودکان در ارتباط با مدرسه می باشند. مدرسه محیطی امن برای خانواده و کودک به شمار می آید و مسئولان و معلمان اولین افرادی هستند که بلاواسطه با کودک در ارتباط هستند و اولین افرادی هستند که بامشکل کودک مواجه و به آن به شکلی پی می برند. بدین ترتیب ارائه خدمات بازی درمانی در مدارس فرصت استفاده از این خدمات را برای تمام کودکان مهیا می سازد و از سوی دیگر مدرسه را در انجام امور خود (آموزش و یادگیری موثر) موفق می سازد. مثمر به ثمر بودن خدمات بازی درمانی در مدارس را می توان بر اساس موارد ذیل تبیین نمود:
- بازی درمانی باعث بهبود نوع رابطه کودکان با مسدولان مدرسه می گردد.
- از طریق بازی درمانی مشکلات هیجانی، رفتار و اجتماعی بر سر راه آموزش و یادگیری کاهش می یابد.
- بازی درمانی باعث ارتقاء سطح انطباق کودک با کلاس می گردد.
- بازی درمانی موجب ارتقاء مهارتهای ارتباطی و اجتماعی در دانش آموزان می گردد.
- نیاز کودکان دارای مشکل و در مخاطره در جریان بازی درمانی برای مسئولان مدرسه تصریح می گردد و از طریق بازی درمانی مسئولان و معلمان مورد حمایت قرار می گیرند.
علاوه بر دریافت خدمات سودمند مدرسه از بازی درمانی، درمانگر و فرایند بازی درمانی نیز به دلیل پایداری و استمرار کودک با مدرسه، نوع نگاه مسئولان و معلمان به امور کودکان و مشکلات آنها و همچنین امکان اقدام بلافاصله برای مدرسه در مورد مشکلات کودکان زمینه را برای موفقیت بیشتر درمانگر و بازی درمانی مهیا می سازد.

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب