
يکي از زيباترين آواها، صوت زيباي حاصل از تلاوت آيات قرآن کريم با نظم مخصوص به خود است. در آيات قرآن کريم، حروف به شکل بي نظيري کنار هم قرار گرفته اند، به طوري که هنگام شنيدن، بدون وجود دستگاههاي موسيقيايي و بدون وجود قافيه يا وزن، نظمي موزون و آهنگي دل پذير بگوش مي رسد، به طوري که هيچ متني در بلند خواندن، مانند قرآن کريم آهنگ پذير و تاثيرگذار نيست. تحقيقات نشان داده است که آواي قرآن کريم بر سطح اشباع اکسيژن خون و تعداد تنفس وضربان قلب نوزادان نارس تاثير دارند.
با توجه به تغييرات درصد اشباع اکسيژن، تعداد تنفس و ضربان قلب نوزادان، می توان نتيجه گرفت که احتمالاً آواي قرآن کريم با مکانيسم کاهش فعاليت سمپاتيک و ترشح کاتکولامين ها و افزايش فعاليت پاراسمپاتيک و ترشح اندورفين ها، موجب کاهش استرس در نوزادان مي گردد. لذا مي توان از آواي قرآن کريم به عنوان يک آواي عرفاني، در جهت کاهش استرس و بهبود وضعيت فيزيولوژيک در نوزادان نارس در بيمارستان يا منزل استفاده نمود.
از طرفي مطالعات نشان داده است که يکي از راهبردهاي اساسي مادران در رويارويي با بحران عاطفي جدايي از فرزند و بستري شدن در بخش مراقبت ويژه نوزادان، تلاوت قرآن کريم است. از ديدگا ه مادران، اين کتاب آسماني به عنوان يک منبع حمايت درک شده، تسکین دهنده آلام جسمي و رواني آنها و حتي نوزاد مي باشد. به گونه اي که مادران را براي ايفاء نقش والدي و همسري و به کنترل درآوردن موقعيت، مهيا ساخته و حتي در پذيرش هر گونه رويدادي کمک مي کند.لذا مديران و مراقبين سلامتي مي توانند به صورت هدفمند و برنامه ريزي شده با کمترين هزينه ممکن از مواهب کتاب آسماني در کاهش استرس والدي و ارتقاء توانمندي آنها استفاده کرده و حتي از نتايج سودمند آن بر تسريع بهبودي نوزاد و کاهش هزينه هاي بستري سود ببرند.