رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۸:۳۵:۲۸ ۲۰۲۵/۱۹/۰۷     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

khasmvaledyan

خانواده همانطور که نقش سازنده و مفیدی دارد می تواند کارکردهای مخربی نیز داشته باشد. شیوه های فرزند پروری که با دریغ کردن محبت، اعمال قدرت، تنبیه بدنی و بی ثباتی همراه است با پرخاشگری رابطه دارند. والدین به طور مکرر در ارتباط با فرزندان خشمگین می شوند که تعامل والدین با فرزندان را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف از کنترل خشم، کاهش احساسات هیجانی و برانگیختگی فیزیولوژیک ناشی از خشم، افزایش آگاهی افراد نسبت به خشم و آموزش شیوه ها و راهبردهای موثر به منظور کنترل آن است. برنامه های مختلفی برای کنترل خشم توسط والدین وجود دارد که یکی از آنها برنامه مداخله آتش بازی است که بر روابط بین والدین با کودکان تاکید دارد. این برنامه شامل سه مولفه است:
۱- مفهوم سازی: آموزش ماهیت خشم و چگونگی واکنش افراد به آن. این یادگیری از طریق بحث درباره تجارب خشم برانگیز گذشته فرد انجام می گیرد.
۲- کسب مهارت و تمرین: استفاده از راهبردهای مقابله با روی آورد شناختی - رفتاری. در این مرحله فرد، مهارتهای آموخته شده را زیر نظر درمانگر تمرین می کند.
۳- کاربرد و پیگیری: این مولفه شامل کاربرد مهارتهای آموخته شده در زندگی واقعی است. برای رسیدن به این مرحله، فرد با موقعیتهای فراخوان خشم روبرو می شود.
تغییر و جایگزینی شناختهای جدید جزء اصلی برنامه مهار خشم است. در واقع، براساس نظریه شناختی، خشم نتیجه الگوی تفکر و نوع انتظارات افراد است و تغییر در الگوی تفکر، موجب قطع و پرهیز از خشونت می شود. فن دیگر شناختی برای مهار خشم، شیوه ثبت خشم است. فرد تشویق می شود که رویدادهای محرک خشم را یادداشت و ادراک خود در آن لحظه که تعبیر وی را از رویداد خشم برانگیز تحت تاثیر قرا می دهد، شناسایی و مکتوب کند. شرکت کننده ها ضمن بازسازی شناختی، خرده مهارتهای رفتاری مهار خشم را فرا می گیرند و تمرین می کنند تا بتوانند به هنگام مواجه شدن با موقعیتهایی که باعث خشم آنها می شود، به نحو مناسب عمل کنند.

پرسشنامه ارزیابی خشم والدین: یکی دیگر از روشهای کنترل خشم پرسشنامه ارزیابی خشم والدین است. این پرسشنامه که به ارزیابی خشم والدین درتعامل با فرزندان می پردازد، دربرگیرنده سه مقیاس موقعیتهای فرخوان خشم، ابراز خشم بیرونی و راهبردهای مهار خشم است. این پرسشنامه شدت واکنشهای خشمگینانه والدین را در موقعیتهای مشکل ساز واقعی یا فرضی در ارتباط با کودکان ارزیابی می کند، والدین شدت خشم خود را در مقیاس ۶ درجه ای از یک (هیچ) تا شش (بسیار زیاد) درجه بندی می کنند. شدت خشم از تحریک پذیری خفیف تا خشم شدید تغییر می کند. هر چه نمره فرد در این مقیاس بالاتر باشد شدت خشم بیشتر است.

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب