در طب سنتی ذکر شده کسی که می خواهد بهداشت غذا را برای تن خود رعایت کند نباید غذاهای دارویی نظیر میوه و سبزی را غذای اصلی خود قرار دهد، زیرا غذاهای نرم کننده اگر به تنهایی مصرف شوند خون را می سوزانند. همچنین غذاهای غلیظ هم به تنهایی مضر هستند و تن و خون را سنگین می کنند. بهترین غذاها برای تندرستی که باید در کنار غذاهای نرم کننده مثل میوه و سبزی مصرف شوند عبارتند از گوشت نرم (بره، بزغاله)، گندم، نوشیدنی خوشبوی گیاهی. ابوعلی سینا در بین میوه ها دو دسته را شبیه غذای اصلی دانسته که عبارتند از: انجیر و انگور رسیده و شیرین و خرما.
رعایت ترتیب غذا خوردن و اجتناب از روی هم خوری
کسی که غذای سخت و دیرهضم می خورد نباید به دنبال آن غذای زودهضم و رقیق بخورد، زیرا این غذای رقیق دنباله رو، پیش از غذای قبلی خود هضم می شود. غذای دیرهضم بالانشین می شود و راه داخل شدن بر آن بسته می شود و متعفن و تباه می شود و هر چه با او بیامیزد، تباه می شود. همچنین نباید وقتی انسان خوراک لغزنده ای می خورد که زود هضم می شود بلافاصله غذای نیرومند و سختی را با آن بخورد، زیرا غذای سخت با آن در معده می لغزد و خوب هضم نمی شود. همچنین نباید غذاهایی مانند ماهی و نظایر آن را بعد از ورزش خسته کننده میل کنیم، زیرا این غذا تباه می شود و خلط ها را تباه می کند. برای کسانی که معده سست دارند و غذا را قبل از هضم بیرون میدهند رواست قبل از غذای عادی غذای گیرنده ای بخوورد. معده برخی اشخاص غذای لطیف و زود هضم را تباه می کند و غذای سخت دیرهضم را هضم می کند. چنین کسانی را دارای معده آتشین می نامند. در عده دیگری معده درست برعکس حالت معده آتشین است. کسی که زیاد گوشت می خورد و در آسایش زندگی می کند باید خود را به رگ زدن (فصد و حجامت) عادت دهد. اگر مزاج چنین شخصی سردی است باید موادی که به هضم کمک می کنند مثل انواع هلیله ها را استعمال کند.