رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۲:۱۴:۵۷ ۲۰۲۴/۰۵/۰۵     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

jologiriassaratanbahgaza

سرطان معده در ایران، جایگاه اول مرگ را در بین سرطان ها دارد. بطوریکه از هر ۱۰ هزار ایرانی، ۲۱ نفر مبتلا به سرطان معده هستند. سرطان معده ناشی از رشد بیش از حد سلول های بدخیم در معده است و علائم اولیه آن مبهم و نامشخص بوده، دیر علامت نشان می دهد و به سرعت هم به اندام های دور و نزدیک خود دست اندازی می کند. سرطان معده یک بیماری چند علتی است و عوامل محیطی و وراثتی در ابتلا به آن موثر است. در مطالعات ثابت شده که حداقل ۴۰ درصد سرطان ها قابل پیشگیری اند. در این راستا در برخی نقاط جهان با اصلاح رژیم غذایی و روش های آماده سازی غذا ابتلا به سرطان معده را کاهش داده اند.
امروزه در اکثر کشورهای پیشرفته ۸۵ درصد زنان ۲۵ تا ۴۹ سال در کنار زندگی خانوادگی خود، زندگی حرفه ای شان را نیز دنبال می کنند. به دلیل مشغله زیاد، خانم های شاغل وقت ندارند ساعت های زیادی را  برای تهیه غذای سالم در آشپزخانه سپری کنند. بعضی از این خانم های شاغل، که مسئولیت تربیت فرزندان و کارهای خانه را نیز به عهده دارند؛ برای برطرف کردن مشکل کم وقتی خود، روشی ویژه ای را به کار می گیرند. بدین صورت که در آخر هفته مقدار بیشتری غذای سالم تهیه و آنها را به بخش های مجزا تقسیم بندی و برای مصرف، هفته ها در فریزر نگهداری می کنند. و این در حالی است که استفاده از غذاهای فریز و منجمد شده بسیار مضر است. در غذاهای فریز شده، ماهیت مواد غذایی دچار تحولاتی می شود که خواص و فواید غذا را تغییر داده و از بین می برد. در نتیجه، بدن انسان را با کمبود مواد غذایی مفید روبرو می کند. همچنین نگهداری طولانی مدت این مواد در فریزر موجب تجمع مواد سرطان زا در غذاها می گردد. هر چه مدت فریر کردن غذاها طولانی تر باشد، مضرات آن نیز بیشتر است.

ghazavasaratan
توانایی هماهنگ کردن زندگی حرفه ای خسته کننده با زندگی خانوادگی کاملا" منظم یک شاهکار است؛ مخصوصا" اگر خانم خانه، مادر هم باشد. با آموزش در حیطه رفتارهای تغذیه ای به زنانی که در منزل غذا تهیه می کنند، می توان به سادگی از آلودگی های منتقله از راه مواد غذایی پیشگیری کرد.

نکاتی که خانم ها باید برای جلوگیری از سرطان معده رعایت کنند:
- به اندازه نیاز غذا تهیه کنید و از پخت غذاهای اضافه و نگهداری طولانی آنها خودداری کنید تا خواص مواد غذایی که مصرف می کنید از بین نرود.
- از مصرف زیاد غذاهای سرخ شده، کنسروی، ترشیجات و شوریجات و مصرف سوسیس و کالباس که انسان را مستعد سرطان معده می کنند، خودداری کنید.
- توجه داشته باشید که اگر در فامیل هم سابقه سرطان معده ندارید؛ با رعایت نکردن نکات تغذیه ای، مستعد سرطان معده خواهید شد.
- مصرف غذاهایی که ساعت پخت آنها گذشته و به طور صحیح نگهداری نشده اند، شما را مستعد سرطان معده می کنند.
- مصرف میوه و سبزیجات سبب عملکرد بهتر دستگاه گواش شده و از بیماریها و سرطان ها جلوگیری می کند.
-استفاده بیشتر از حبوبات در پخت غذاهایی مانند برنج.
- انتخاب روش پخت آب پز و بخار پز به جای روش سرخ کردن.
- توجیه کردن، آگاه ساختن و متقاعد کردن اعضای خانواده در صورت مخالفت آنها با رعایت رفتارهای تغذیه ای درست.

منابع:

مقاله رفتارهای تغذیه ای مرتبط با سرطان معده، آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران، دوره ۳، شماره ۲

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب