رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۷:۰۹:۳۴ ۲۰۲۵/۲۱/۰۷     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

asartelefonhamrahbarkoodakan

والدین همواره در خصوص استفاده کودکان از تلفن همراه نگرانی هایی را دارند. از یک طرف این وسیله کودکان را سرگرم می کند و از طرف دیگر باید نگران عوارض آن بود. در ابتدا اثرات منفی تلفن همراه را بر کودکان  برشمرده و در پایان به بیان راهکارهایی برای کاهش این اثرات می پردازیم.
تلفن همراه و بلوغ: پیدایش تلفن های همراه و برخورداری نوجوانان از آن، باعث بلوغ زودرس و درگیری و اشتغال ذهنی در میان آنها شده است. شبکه های مجازی و قابلیت های تلفن همراه در نمایش تصاویر و فیلم ها، امکان برقراری تماس بین افراد با جنس مختلف ( حتی تماس تصویری) و ارضای حس کنجکاوی جنسی در این روابط، از جمله عواملی است که باعث بلوغ زودرس می شود. کودکان با مطالب، تصاویر و فیلم های منتشر شده در فضای مجازی و یا فیلم هایی که از طریق بلوتوث به یکدیگر رد و بدل می کنند، آگاهی جنسی شان افزایش پیدا می کند و درصدد شناخت بیشتر و تحریکات جنسی بیشتر بر می آیند که این به نوبه خود تاثیر بسزایی در بلوغ زودرس هر دو جنس می گذارد.

تلفن همراه و خواب: وقتی از تلفن همراه بصورت مفرط استفاده می شود، خواب دچار اختلال می شود. کودکان وقتی جذب تلفن همراه و جاذبه های آن می شوند، از خواب و استراحت خود کم کرده و مدت طولانی تری را با تلفن همراه سپری می کنند. که علاوه بر کاهش ساعات خواب و استراحت، تشعشعات آن هم منجر به کاهش کیفیت خواب و آسیب به کودکان می شود.

asargooshibarkhab
تلفن همراه و احساس تنهایی: درگیر شدن زیاد کودک با تلفن همراه موجب کاهش ارتباط او با والدین و همسالان می شود. احساس تنهایی هم دلیل و هم نتیجه استفاده مفرط از تلفن همراه است. وقتی فرد در اجتماع حقیقی احساس تنهایی می کند و احساس می کند که در گروه مورد پذیریش نیست به گروه های مجازی روی می آورد که امکان پذیرش در آنها راحت تر است و همین منجر تنها شدن بیشتر او در اجتماع می شود.
آسیب جسمانی ناشی از تلفن همراه: تحقیقات نشان داده است که نیمی از توان تشعشع یافته گوشی های تلفن همراه توسط سر و دست انسان جذب می شود که از این مقدار، حدود ۹۵ درصد در سر و ۵ درصد توسط دست جذب می شود. و این درحالی است که تحقیقات جهانی نشان می دهد که کودکان نسبت به بزرگترها، بیشتر در برابر امواج الکترومغناطیس آسیب می بینند که دلیل آن سرعت رشد سیستم عصبی کودکان و فعالتر بودن سلول های بنیادی کودکان است. دانشمندان نشان داده اند که امواج الکترو مغناطیس باعث ناپایداری کروموزمی در لنفوسیت های خون محیطی انسان می شوند. علاوه بر تشعشعات؛ استفاده بیش از اندازه از تلفن همراه موجب آسیب به مهره های گردن می شود. لذا رعایت نکات ایمنی و احتیاط های لازم در به کارگیری تلفن های همراه توسط افراد انسانی به ویژه نوجوانان و زنان باردار ضروری است و کاهش زمان مکالمات یکی از راه کارهای مهم حفاظتی می باشد.

asrgooshibqargardan

مزاحمت: یکی از اصلی ترین مشکلات تلفن همراه، مزاحمان تلفنی است که براساس آمارها بیشتر این مزاحمان از سیم کارت های اعتباری استفاده کرده و زیر ۱۸ سال سن دارند.
اضطراب و نگرانی: کودکان و نوجوانان از اینکه هر لحظه کنترل می شوند و باید بلافاصله تماس های خانواده را جواب دهند، گاهی دچار استرس می شوند؛ بطوریکه بعضی افراد، قبل از اینکه گوشی زنگ بخورد این احساس را دارند که الان گوشی به صدا در می آید و از طرف دیگر، بچه ها نگران این هستند که والدین از اطلاعات گوشی آنها با خبر شوند، یا پیام های آنها را کنترل کنند.
اتلاف وقت زیاد: کودکان وقت زیادی را در شبکه های اجتماعی یا بازی با تلفن همراه هدر می دهند. پژوهش ها نشان داده اند، تا پایان سال ۲۰۱۲ بیش از ۵۲ درصد برنامه های تلفن همراه به بازی ها اختصاص داشته است و ۶۰ درصد کاربران بازی های در تمام دنیا از بازی های تلفن همراه استفاده می کنند. که ۲۹ درصد آنها ( تقریبا" نیمی از آنها) را افراد زیر ۱۸ سال تشکیل می دهند.
کاهش خلاقیت: تلفن های همراه موجب کاهش خلاقیت کودکان شده و بر روی شکوفایی ذهنی و اندیشه آنها تاثیر منفی می گذارد.

asartelephonehamrahbarkhalagheyatkoodak

توصیه هایی برای کاهش اثرات تلفن همراه بر کودکان:
- محدودیت در استفاده از وای فای و دور نگه داشتن آن در محل استراحت کودکان.
-  محدودیت در استفاده از اینترنت تلفن همراه و بلوتوث.
- کاهش استفاده از تلفن همراه.
- والدین باید با امکانات و اطلاعات گوشی همراه آشنا باشند.
- در هنگام عدم استفاده گوشی همراه؛ آن را خاموش کنند یا در حالت پرواز قرار دهند.
- به کودکان بیاموزید که دریافت و ارسال پیامک و بلوتوث همانند صحبت کردن با یک غریبه است و باید همان احتیاط ها را در این زمینه بکار ببرند.
- کودکان را آموزش دهید با کسانی که از طریق پیامک یا گروهای مجازی آشنا شده اند، بدون اطلاع شما ملاقات واقعی ترتیب ندهند.
- به کودکان آموزش دهید که ادب و نزاکت را همانطور که در اجتماع رعایت می کنند در ارسال پیامک، مطالب طنز و مکالمات تلفنی رعایت کنند.
- به آنها یادآوری کنید که ارتباط مجازی، هیچگاه جای دوست واقعی را نمی گیرد.

- فعالیت هایی مانند بازی، گردش در طبیعت، کتاب خوانی را با بچه ها انجام دهید و خود کمتر از تلفن همراه استفاده کنید که شما الگوی رفتاری کودکان هستید.

منابع:

مقاله تلفن همراه چالش نوین زندگی، منتشر شده در پایگاه علمی www.sid.ir

مقاله اثرات امواج تلفن همراه روی فراوانی میکرونوکلئوس در نوزاد و موش بالغ، منتشر شده در پایگاه علمی www.sid.ir

مقاله اثرات میدان الکترومغناطیسی تلفن همراه بر عملکرد تک نانوکانال پروتئینی، منتشر شده در پایگاه علمی www.sid.ir

مقاله فراگرایی در بازی های تلفن همراه؛ یک تحلیل نشانه شناختی

مقاله آسیب شناسی تلفن همراه بر خانواده، منتشر شده در پایگاه علمی www.sid.ir

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب