رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۱:۴۰:۳۷ ۲۰۲۴/۲۶/۰۴     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

tabkhal

تبخال نوعی عفونت ویروسی است که در نواحی مخاطی، تناسلی، پوستی و سیستم عصبی بدن ایجاد می شود. عامل ایجاد تبخال، ویروس هرپس نام دارد که در دو نوع وجود دارد. یکی تبخال لب، دهان و مخاط و دومی تبخال تناسلی است. تبخال حدود ۲ تا ۱۲ روز باقی می ماند. تماس مستقیم با فرد آلوده، بوسیدن، استفاده از وسایل شخصی، آرایشی و وسایل غذاخوری موجب انتقال ویروس تبخال از فرد آلوده به سایرین می شود.
عوامل زمینه ساز: از عوامل زمینه ساز در بروز بیماری تبخال می توان به تابش مستقیم نور خورشید، ناراحتی خفیف گوارشی،  تب، استرس، روزهای بارانی، غذاهای ادویه دار، قرار گرفتن در معرض لیزر، مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی و قاعدگی اشاره کرد.
روش های درمان تبخال:

۱-شیر سرد: شیر حاوی ماده ای به نام لیزین است که با جذب در پوست، ویروسی که سبب ایجاد تبخال شده را مهار می کند. پنبه ای را با شیر سرد خیس کرده و روزی چند بار روی زخم بگذارید.
۲-گوجه فرنگی: آنتی اکسیدان های موجود در توت فرنگی برای تحریک بازسازی سلولی در مناطقی که دچار تبخال شده ایده آل است و رشد میکرو ارگانیسم ها را کاهش می دهد. مقداری پوره گوجه فرنگی را به مدت نیم ساعت روی زخم قرار دهید. این کار را روزی دوبار انجام دهید.
۳-ماست: اسید لاکتیک موجود در ماست طبیعی، سطح ph پوست را تنظیم می کند و مانع از رشد تبخال می شود. البته کمی خارش هم ایجاد می کند.
۴-آلوئه ورا: ژل آلوئه ورا خاصیت ضد ویروسی و ضد قارچی دارد. مقداری ژل آلوئه ور را به مدت نیم ساعت روی زخم بگذارید و روزی سه بار این کار را تکرار کنید.
۵-گریپ فروت: عصاره دانه گریپ فروت دارای ویتامین ث و خواص ضد ویروسی است. روزی چند بار این عصاره را روی تبخال بزنید.

darmantabkhal
۶-نمک دریا: مقداری نمک دریا را با آبلیمو مخلوط کرده بر روی تبخال بزنید و پس از ۲۰ دقیقه شستشو دهید. روزی چند بار این کار را تکرار کنید.
۷-تغذیه: با رژیم غذایی مناسب، می توان موجب افزایش سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از بروز تبخال شد. مواد غذایی حاوی اسید آمینه لیزین همانند حبوبات، بوقلمون، مرغ و سبزیجات را استفاده کنید. همچنین مواد حاوی زینک (روی) همانند جگر، گوشت گاو، آجیل و اسفناج مصرف کنید. نوشیدنی ها  و مواد غذایی اسیدی همانند گوچه فرنگی و گریپ فروت کمتر بخورید  و از غذاهای حاوی شکر مصنوعی همانند نوشابه، شکلات و همچنین غذاهای فرآوری شده و الکل اجتناب کنید.
۸-سکنجبین و خاکشیر: نوشیدن شربت سکنجبین و خاکشیر در بهبود و جلوگیری از عود تبخال موثر است.
۹-سیر و پیاز: این مواد خاصیت ضد ویروسی دارند که می توان از آنها بصورت موضعی استفاده کرد . می توانید سیر و نمک را با هم برای درمان تبخال بکار بگیرید.
۱۰-چای گیاهی: چای های گیاهی همانند لیمو، زنجبیل، دارچین، نعناع و بابونه در درمان و خارش تبخال موثرند.

tabkhalvadarmanan
۱۱-روغن ها: روغن درخت چای، روغن نارگیل، روغن نعناع فلفلی، روغن مریم گلی یونانی، روغن آویشن، روغن اکالیپتوس، روغن زنجبیل، روغن پونه کوهی و روغن زیتون در بهبود تبخال موثرند. این روغن ها باعث ضدعفونی زخم و درمان آن می شوند.
۱۲-سرکه سیب: سرکه سیب خاصیت ضدعفونی کننده و ضد التهابی دارد. روزی چند بار با پنبه سرکه سیب را روی زخم بمالید.
۱۳-هیدروژن پراکسید: هیدروژن پراکسید خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد. روزی چند بار زخم را به آن آغشته کرده و سپس شستشو دهید.
۱۴-چای کیسه ای: چای سیاه دارای تانن است که خواص ضد ویروسی و ضد التهابی دارد. یک فنجان چای کیسه ای آماده کنید، سپس بگذارید سرد شود و به مدت ۵ دقیقه روی زخم بگذارید. روزی سه بار این کار را تکرار کنید.
۱۵-قهوه سیاه: قهوه سیاه سرد شده نیز در درمان تبخال موثر است.
۱۶-عسل: عسل دارای خاصیت ضد باکتری و ضد ویروسی است. مقداری عسل را روی زخم بمالید.
۱۷-اکیناسه: یک گیاه دارویی با خواص ضد ویروسی است. گل، برگ و ریشه را می توان به صورت چای برای درمان تبخال بکار گرفت.

darmanhaietabkhal
۱۸-جوش شیرین: مقداری جوش شیرین را با مقداری آب مخلوط کنید و سپس یک گاز پانسمان را در آن خیس کرده و آن را به تبخال بزنید.
۱۹-یخ: یخ باعث کاهش التهاب شده و به کم شدن ورم و خشک شدن تبخال کمک می کند.
۲۰-بادرنجویه: می توانید روزی چند بار چای بادنجویه را بنوشید یا روغن یا چای آن را روی زخم بمالید.
۲۱-دارو: درمان دارویی ضد ویروس تبخال اسیکلوویر است، پمادهای میرتوپلکس، آفتوپلکس و ملیسان نیز در تسکین علایم کمک کننده است.
 

 

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب