رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۳:۴۰:۰۳ ۲۰۲۴/۲۳/۰۴     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

هویـج حداقـل پنـج رنـگ اصلـی دارد و در برخـی منابـع تـا ۷۵ واریتـه مختلـف بـرای آن نـام برده انـد! امـا بـه طـور کلـی رنگهـای اصلـی هویـج و خواص آن بـه شـرح زیـر اسـت:
- هویـج زرد: رنگدانـه اصلـی موجـود در هویـج زرد گزانتوفیـل اسـت. احتمـالا جـد هویـج نارنجـی بـوده و حـاوی گزانتوفیـل و لوتئیـن (رنگدانه هایـی شـبیه بتـا کاروتـن) اسـت کـه بـه داشـتن چشـم های سـالم و مبـارزه بـا بیماریهـای چشـم کمـک می کنـد، در جلوگیـری از سـرطان ریـه و سـایر انـواع سـرطان موثـر اسـت و خطـر تصلـب شـرایین را کاهـش می دهـد
- هویج قرمز: بیشترین مقدر لیکوپن شکل دیگـری از کاروتـن کـه موجب رنگ قرمـز در گوجه فرنگی و هندوانـه اسـت را داراسـت. هویـج قرمـز همچنیـن حـاوی مقادیـر کمتـری لوتئیـن، بتاکاروتن و آلفـا کاروتن اسـت. لیکوپـن نیـز به درمـان بیماریهای چشـم کمک می کنـد، همچنیـن در جلوگیـری از بیماریهای قلبی و انـواع مختلـف سـرطان از جمله سـرطان پروسـتات موثر است.
- هویج سفید: فاقد هرگونه زنگدانه است، اما حاوی سایر مواد مقوی سلامت مانند گیاه مغذی ها است. گیاه مغذی ها ترکیباتی شیمیایی هستند که به طور طبیعی در گیاهان به وجود می آیند و معمولا بیشتر اثرات پزشکی دارند تا تغذیه ای
- هویج بنفش: بیشترین مقدار آنتوسیانین، بتا کاروتن و آلفا کاروتن را داراست. نگدانـه ایـن هویـج از یـک نـوع کاملامتفـاوت یعنـی آنتوسـیانین ها اسـت. ایـن رنگدانه هـا آنتـی اکسـیدان های قدرتمنـدی هسـتند کـه رادیکالهـای آزاد مضـر در بـدن را مهـار می کننـد آنتوسـیانین همچنیـن بـا کاهـش لخته شـدن خون به جلوگیـری از بیماریهـای قلبـی کمـک می کنـد.
هویج نارنجی: بالاترین میزان بتاکاروتن را داراسـت ولـی مقادیر کمتـری آلفا کاروتن، گامـا کاروتن، لوتئیـن، زاگزانتیـن دارد. کاروتـن در اصـل همـان عامـل نارنجـی شـدن هویـج اسـت. ایـن هویـج سرشـار از ویتامین آ است که برای سلامت چشم ها بسیار مفیـد اسـت. ماننـد همـه هویج هـا، منبـع خوبـی از فیبـر اسـت کـه بـرای سلامت دسـتگاه گوارشـی بسـیار مفیـد اسـت و بـه کاهـش کلسـترول کمـک می کنـد.

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب