رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۳:۵۰:۵۴ ۲۰۲۴/۲۶/۰۴     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

jensivajavanan

خانواده نقش اساسی در رفتارهای پرخطر جنسی دارند. رفتارهای مخاطره آمیز جنسی نوجوانان و جوانان به دلیل پیامدهای ناگوار متعدد و غیر قابل جبران، از قبیل بارداری زودرس و ناخواسته، سقط های عمدی و نا ایمن، عفونت های جنسی و ناباروری بعدی، حاملگی خارج رحمی، ابتلا به ایدز، فقر طولانی مدت، مشکلات تحصیلی، اجتماعی و اقتصادی، در سال های اخیر بیش از سایر رفتار های مخاطره آمیز مورد تاکید قرار گرفته است. مطابق تحقیقات انجام شده، ویژگی های زیستی، چرخه رشد، موقعیت اجتماعی- اقتصادی، ویژگی های خانوادگی، تاثیر همسالان و رسانه از جمله عوامل مهم در فعالیت های جنسی پر خطر جوانان هستند. علاوه بر این، عوامل شخصیتی ( ارزش ها، انتظارات  عقاید)، عوامل رفتاری(ناهنجاری ها و بزهکاری)،  و  عومل محیطی نیز  در گرایش نوجوانان به رفتارهای پر خطر جنسی تاثیر گذار است.
نظارت خانواده: تربیت و نظارت والدین، زندگی جنسی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. نوجوانانی که به طور مناسب تحت نظارت و کنترل والدین خود هستند، دارای شرکای جنسی کمتری هستند.بنابر این در دسترس نبودن والدین، حمایت کم و عدم نظارت بر فعالیت های فرزندان از جمله عواملی است که می تواند افراد را در خطر گرایش به رفتارهای پرخطر جنسی قرار دهد. برخی مطالعات ازدواج ناموفق والدین و ارتباط ناسازگارانه  آنها فرزندان را از دوران کودکی و اوایل نوجوانی در معرض رفتارهای پرخطر جنسی قرار داده است بطوریکه نوجوانان تک والدی با احتمال بیشتری به این رفتار ها روی می آورند
حمایت عاطفی خانواده: تحقیقات نشان داده است که مورد محبت و توجه واقع نشدن در خانواده، عامل تعیین کننده شکل گیری دوستی با جنس مقابل و رابطه جنسی است. گلنار دختری ۳۰ ساله با سابقه دوستی های متعدد  که در خانواده مورد بی محبتی واقع شده اظهار می دارد که پدر توجه زیادی به خواهر او داشته و او مورد تبعیض واقع شده است، لذا از صحبت با دوستان جنس مذکر جهت پر کردن این خلا عاطفی و حمایتی استفاده می کرده است.
تربیت خانوادگی: خانواده  به عنوان اولین بستری است که دختر جوان در آن رشد یافته و تربیت می شود. که بعضی خانواده ها تربیت مبتنی بر مذهب افراط گرانه دارند .و اگر زمانی عقاید مذهبی این دختر به هر دلیلی کم رنگ شود، مانع دیگری بر سر برقراری رابطه جنسی نمی بیند و ممکن است به صورت لجام گسیخته، رفتار جنسی را تجربه کند. برعکس بعضی خانواده ها  تربیت خانوادگی باز دارند. در این خانواده ها، نوجوانان نیاز جنسی را زودتر احساس کرده و به مراتب زودتر به فکر مرتفع کردن این نیاز بر خواهند آمد.

عوامل دیگری همانند تحصیلات پایین والدین، بیماری های روانی والدین و الکلی بودن والدین، تاریخچه سوء استفاده های جنسی، خشونت، ارتباط با همسالان ناسالم و ضعف در معنویت هم در بروز رفتارهای پر خطر جنسی گزارش شده اند.

منابع:

مقاله ویژگی های خانوادگی افراد دارای رفتارهای پر خطر جنسی، منتشر شده در پایگاه علمی www.sid.ir

مقاله نقش خانواده در رفتارهای مخاطره آمیز جنسی دختران جوان، منتشرشده در مجله اصول بهداشت روانی

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب