رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۷:۵۴:۰۷ ۲۰۲۵/۰۲/۰۸     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

كم خوني ناشي از علل مختلفي است ولي قريب ۵۰ درصد از كم خونيها ناشي از كمبود آهن است. کم خوني ناشي از كمبود آهن يك عارضه چند عاملي است ولي كلاً در نتيجه افزايش نياز و عدم تأمين آن، دريافـت ناكـافي، نارسـايي در جذب و انتقال آهن، دفع فيزيولوژيكي از طريق عادت ماهيانـه و خونريزي حاد و مزمن است. سـاير علـل ايـن مـشكل شـامل عفونت انگلي با كرمهـاي قـلاب دار، عفونـت هـاي حـاد و مـزمن نظير مالاريا، سل و ايدز، ساير كمبودهـاي تغذيـه اي نظيـر كمبـود ويتامين آ، ب۱۲ ،اسـيد فوليـك، ريبـوفلاوين و مـس، اسـتفاده از داروها و ابتلا به برخي سرطانها مي باشد. كم خوني ناشي از كمبود آهـن گذشـته از اينكـه خـود بيـانگر وضعيت بد تغذيه اي و ناخوشي است، داراي پيامدهاي فراواني نيز مي باشد. مهمترين اثر آن مرگ و ميـر كودكـان و مـادران بـاردار است. عـلاوه بـر اينهـا اين نوع كم خوني بر فعاليت هاي ادراكي و ظرفيتهاي يـادگيري و توان جسمي افراد مبتلا اثرات منفي داشته و به اين ترتيب اثرات نـامطلوب اقتـصادي اجتمـاعي مهمـي بـر جامعـه مـي گـذارد. همچنين اختلال در تنظيم درجـه حـرارت بـدن، نقـصان عملكـرد سيستم ايمني بدن، اختلال گوارشي و نارسايي هاي نورولوژيك از عوارض ديگـر آن اسـت. بـراي پيــشگيري و كنتــرل مــشكل كــم خــوني ناشــي از كمبــودآهــن استراتژيهاي مختلفي از قبيل آموزش، مكمل ياري، اصـلاح رژيـم غـذايي، مقابلـه بـا برخـي انگـلهـا بـه ويـژه كـرم هـاي قـلاب دارو غني سازي موادغذايي وجود دارد
به روش‌های گوناگون می‌توان مانع از بروز برخی انواع کم خونی شد که مجموعه‌ای از آنها در زیر آمده است؛
۱- مصرف غذاهای حاوی آهن زیاد از جمله گوشت قرمز، ماهی، مرغ، تخم‌مرغ، میوه‌های خشک شده، عدس و لوبیا، سبزیجات سبز برگ پهن مانند اسفناج، کلم و یا غله‌های حاوی آهن غنی شده.
۲- مصرف مواد خوراکی که جذب آهن را در بدن افزایش می‌دهد مانند آب پرتغال، توت فرنگی، کلم و یا سایر میوه‌ها و سبزیجات حاوی ویتامین C.
۳- خودداری از نوشیدن قهوه و چای همراه با وعده‌های غذایی چرا که این نوشیدنی‌ها جذب آهن در بدن را دشوار می‌کند.
۴- کلسیم جذب آهن را مشکل می‌کند لذا برای به کار گرفتن بهترین روش برای مصرف کلسیم به میزان مناسب و کافی با پزشک متخصص باید مشورت کرد.
۵- اطمینان از مصرف کافی فولیک اسید و ویتامین B-۱۲ در رژیم غذایی

 

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب