رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۷:۴۹:۱۶ ۲۰۲۴/۲۵/۱۲     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

badbreath

 بوی بد دهان، درهنگام برخورد با دیگران، موجب شرمساری افراد می شود؛ که استفاده از خوشبو کنندها، هم نمی تواند، آن را برای همیشه برطرف کند. بوی بد دهان دلایل گوناگونی دارد، از خوردن موادی همانند سیر و پیاز گرفته تا رعایت نکردن بهداشت دهان. حتی بعضی بیماری ها هم، ممکن است، از دلایل این بوی بد باشد. سه ترکیب گوگرددار متیل مرکاپتان، سولفید هیدروژن، دی متیل سولفید مسئول بیش از ۹۰ درصد بوی بد دهان هستند.

دلایل بوی بد دهان

۱- حفره دهانی : این بوی بد توسط باکتری های دهان در هنگام هضم بقایای مواد غذایی کنار دندان ها و لثه ایجاد می شود و خوردن غذاهای دارای پروتئین زیاد مثل ماهی و گوشت قرمز و پنیر این بو را تشدید می کند. البته رژیم غذایی با کربوهیدارت کم، که بدن را مجبور به سوزاند چربی و تولید ماده ای بنام کتون می کند؛ هم بوی بد دهان را تشدید می کند. بوی بد دهان، ممکن است به علت التهاب لثه ها باشد که به دو قسمت جرم های بالا لثه ای و جرم های زیر لثه ای تقسیم می شوند. جرم های زیر لثه ای به سادگی قابل رویت نیستند و با معاینات دندان پزشکی تشخیص داده می شوند. این جرم ها عامل بیماری های لثه و بوی بد دهان هستند. بوی بد دهان ممکن است به علت پوسیدگی دندان یا لق بودن یک دندان باشد که باعث سایش و زخم در دهان شده و محل تجمع باکتری ها  می شود.

gum

۲- تغذیه: منشاء بوی بد دهان، ممکن است از خوردن پیاز، سیر و ادویه های قوی باشد که مولکول های بو دار وارد جریان خون می شود. که در این مورد، مسواک زدن تاثیری در کاهش بو ندارد.

onion

۳-  سیگار: الکل و دخانیات هم موجب بوی بد دهان می شوند

cigar

۴- بیماری ها: بیماری های مانند، انواع سرطان، دیابت، اختلالات گوارشی، کلیوی، کبدی، آسم، سینوزیت، آبسه های ریه و انسداد روده؛ باعث بوی بد دهان می شوند. این بیماری ها، هر کدام موجب بوی خاصی می شوند، که با کمک این   بوهای متفاوت، می توان به نوع بیماری پی  برد.

Digestive disorders

۵- خشکی دهان: بزاق، دهان را تمیز می کند و کمبود آن موجب رشد باکتری ها و بوی بد دهان می شود.

​drymouth

۶- داروها: برخی داروهای بزاق دهان را کاهش داده و موجب بوی بد دهان می شوند. برخی داروها و ویتامین ها هم به علت مواد شیمیایی که دارند موجب بوی بد دهان می شوند.

darou

روش های از بین بردن بوی بد دهان:

۱- مسواک زدن، استفاده از نخ دندان، دهان شویه ها وترمیم دندان های پوسیده و درمان با لیزر درخصوص لثه های متورم

۲- ترک دخانیات و الکل

۳- مراجعه به پزشک؛ جهت رفع بیماری هایی که موجب بوی بد دهان شده اند

۴-  استفاده از راهکارهای خانگی همانند، خوردن جعفری، عرق نعناع، پونه، کرفس، انجیر، نوشیدن قهوه، همچنین مصرف آواکادو، دانه هل، دانه زنجبیل، دانه آفتابگردان، میخک، دارچین، عصاره دانه گریپ فروت، روغن نارگیل

۵- نوشیدن آب فراوان جهت مرطوب نگه داشتن دهان یا جویدن برگ تانبول یا ریشه گیاه حلبوب که موجب افزایش بزاق دهان می شود.

۶-  جویدن برگ تانبول  (فلفل هندی)  و نوشیدن دمکرده برگ به لیمو پس از خوردن پیاز و سیر. همچنین می توان کمی زنجبیل را در گلاب حل کرده؛ ۳ روز در شیشه دربسته نگهداری کرده و سپس دهان شویه کرد.

۷- اراک (درخت مسواک) هم در از بین بردن بوی بد دهان موثر است.

۸- مسواک زدن با نمک و زغال که علاوه بر رفع بوی بد دهان؛ موجب سفید شدن دندان ها می شود.

در خصوص عواملی که موجب بوی بد دهان می شوند؛ دکتر علی اصغر پیوندی، دانشیار گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تحقیقی انجام داده اند که نتایج آن را در جدول زیر می توانید ببینید.

bobaddahan

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب