رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۵:۴۵:۲۳ ۲۰۲۴/۲۶/۰۴     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

golemohamdi

از گل محمدی برای تولید عطر، اسانس و گلاب استفاده می شود که در صنایع عطر سازی، آرایشی، غذائی و صنایع دارویی مورد استفاده قرار می گیرد. مهمترین فرآورده گل محمدی اسانس و گلاب است که به روش تقطیر به دست می آید. از فراورده های دیگر، عصاره غلیظ و مطلق است که توسط استخراج با حلال انجام می شود. با توجه به وجود مقداری تانن، گالیک اسید، اسانس، مواد چرب و مواد رنگی در گلبرگ گل محمدی و نیز داشتن اسکوربیک اسید (ویتامین C) در میوه؛ افزون بر تهیه گلاب و اسانس که از فرآورده های پایه ای و مهم هستند، استفاده های جانبی دیگری مانند تهیه مربا از گلبرگ های این گیاه نیز مرسوم است. همچنین برای درمان بیماری اسهال، دردهای رماتیسم، قلبی،  ناهنجاری های خونی ، گلو درد، پاره ای از سر دردها، دل بهم خوردگی، بیهوشی و تقویت اعصاب نیز کاربرد دارد. از گل محمدی داروهایی نظیر پودر سنالین، قطره گل سرخ هم تهیه شده است. در ایران۲۶ هزار هکتار سطح زیر کشت گل محمدی است که بلغارستان با دو هزار هکتار از رقبای ما محسوب می شود. جالب است بدانید قیمت هر لیتر عصاره گل محمدی ۱۸ هزاردلار است.

golemohamdiextract
مهمترین کاربرد عصاره غلیظ و عصاره مطلق گل محمدی در صنایع عطر سازی و آرایشی – بهداشتی است که در حال حاضر در ایران در سطح صنعتی تهیه نمی شوند، با این که می توانند ارزش افزوده بالائی داشته باشند. از آنجا که در زمان گل دهی گل محمدی؛ حجم عظیمی از گل ها یا غنچه ها در هر روز جمع آوری می شود و استحصال اسانس یا عصاره غلیظ و عصاره مطلق به صورت همزمان از کلیه گلهای جمع آوری شده امکان پذیر نیست در پژوهشی کمیت و کیفیت عصاره مطلق وعصاره غلیظ حاصل از گلبرگ خشک و غنچه خشک گل محمدی تعیین و با گلبرگ و غنچه تازه مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که خشک کردن روی عملکرد عصاره مطلق گل و غنچه گل محمدی اثر منفی دارد. و این اثر منفی در گل ها بیشتر است. لذا درصورتی که به هر دلیلی امکان عصاره گیری و تهیه عصاره غلیظ و عصاره مطلق از گل ها یا غنچه های تازه گل محمدی امکان پذیر نباشد و خشک کردن آنها اجتناب ناپذیر باشد، خشک کردن و نگهداری غنچه ها نسبت به گل ها برتری دارد.

roseextract
منبع: برگرفته از مقاله زیر
سفید کن، ف.، احمدی، ک.، مشکی زاده، س.، & بهمن زادگان، ع. (۱۳۹۰). مقایسه کمی و کیفی عصاره مطلق و عصاره غلیظ حاصل از گلبرگ و غنچه گل محمدی در مقایسه با گلبرگ و غنچه تازه. بازیابی از SID.IR.

 

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب