رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۱۱:۱۴:۴۰ ۲۰۲۴/۲۸/۰۳     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

tabkhal

تب خال یک بیماری ویروسی است که توسط ویروسی به نام هرپس سیمپلکس ایجاد می گردد. در این بیماری موضع درگیر به صورت ملتهب همراه با مجموعه ای از ‌تاول‌های ریز نمایان می‌شود. ویروس عامل بیماری تب‌خال در صورت، ناحیه تناسلی هر دو جنس، مغز و چشم دیده می شود. برای بیماری تب‌خال هنوز درمان قطعی وجود ندارد و اگر ویروس وارد بدن شود تا پایان عمر همراه شخص خواهد ماند.

علائم تب خال:
پیدایش تاول‌های بسیار کوچک و دردناک معمولاً در اطراف دهان از علائم این بیماری است. این تاول‌ها گروهی ظاهر می شوند و در اطراف هر کدام یک حلقه قرمز وجود دارد. داخل این تاول‌ها مایع وجود دارد. اما پس از مدتی تاول ها خشک شده و ناپدید می شوند. اگر چشم نیز دچار عفونت شود ، علائمی چون درد و قرمزی چشم، حساسیت به نور و اشک ریزش احساس این که در چشم چیزی وجود دارد بروز می کنند. بهبود خود به خودی در عرض چند روز تا یک هفته و گاهی بیشتر اتفاق می افتد. عود مجدد تب خال امری معمول است. ویروس تب خال برای تمام عمر در بدن باقی می ماند اما معمولاً در حالت خفته قرار دارد.

انواع ویروس‌های هرپس:
ویروس هرپس نوع یک : باعث ایجاد تب خال لب و صورت می‌شود و می‌تواند چشم را درگیر کند.
ویروس هرپس نوع دو: از طریق جنسی منتقل می‌شود و به ندرت مشکلات چشمی ایجاد می‌کند.

علل ایجاد تب خال:
اگر ابتلا به بیماری تب خال یک بار پیش آید، ویروس در سلول‌های عصبی پوست به طور نهفته باقی مانده و به واسطه یک سری عوامل ازقبیل تب، قاعدگی، استرس، گرما، ضربه، ضعف سیستم ایمنی، استفاده از بعضی از داروهای خاص و قرارگرفتن در معرض نور آفتاب فعال می‌شود. ویروس هرپس غالباً پیش از ایجاد عفونت فعال، تا ماه ها یا سال ها در آنجا باقی می ماند ویروس از طریق تماس فرد به فرد یا تماس با ترشحات بزاقی، چشمی، ادرار یا مدفوع انتقال می یابد. تاول ها و زخم های تب خال تا زمانی که بهبود نیافته باشند مسری هستند، چه در موقع اولین بروز تب خال و چه در بروز مجدد آن.

چه عواملی ویروس تب خال را بیدار می‌کنند؟
عواملی مانند سرماخوردگی، تب، استرس، درمان‌های دندانپزشکی و قرار گرفتن در معرض نور خورشید می‌توانند ویروس تبئخال را فعال کنند. انجام روش‌های زیبایی مانند تزریق ژل، فیلر، لیزر موهای زائد و سولاریوم هم می‌توانند باعث فعال شدن ویروس تبخال ‌شوند.
ناگفته نماند هرپس سیمپلکس نوع ۱  فقط به تبخال لب اکتفا نمی‌کند، بلکه می‌تواند ناحیه تناسلی، چشم‌ها و پوست انگشتان دست را هم مبتلا کند و به شکل تبخال تناسلی یا تبخال بینی باشد.
عفونت هاي تب خالي چگونه درمان مي شوند؟
هيچ واكسني براي جلوگيري از بيماري وجود ندارد. اما داروهاي ضدويروس خوراكي مثل آسيكلوير و داروهاي مشابه آن به خوبي عفونت هاي تب خالي را درمان مي كنند. اين داروها را مي توان به منظور مقابله با يك حمله حاد بيماري و هم براي جلوگيري از عود تبخال به كار برد. مقادير كم دارو ممكن است در كاهش دفعات حمله تب خال در بيماران مبتلا به عود مكرر مفيد باشد.
 

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب