
با توجه به افزایش چشمگیر جمعیت جهان و نیاز مبرم به غذا در سالهای اخیر، پیشرفتهای مهندسی ژنتیک در ایجاد موجودات تغییریافته ژنتیکی (GMOs) باعث ورود گسترده محصولات این فناوری و به خصوص گیاهان تراریخته به بازار مصرف شده است. محصولات تراريخته به دلیل برخی از مزايای برای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان توسعه يافته است. يکی از مهمترين مزايای محصولات تراريخته مقابله با گرسنگی در جهان است. از ديگر اثرهای مثبت محصولات تراريخته کاهش آسیبهای بوم شناختی و افزا يش بهره وری است. از دیگر منافع محصولات تراریخته می توان به مقاومت به علفکش، مقاومت به حشرات، مقاومت در برابر بیماری ها، تغذیه و افزایش ارزش تغذیه ای، گیاهان ماندگار و گیاهان با سطوح پایین سموم طبیعی تولید شده اشاره کرد. در آينده، ممکن است گیاهان تراريخته برا ی تولید مقادیر زيادی داروهای ارزان قیمت، پلیمرها، آنزيمها، روغنهای اصلاح شده با کاهش میزان چربی و غذاهای اصلاح شده با کاهش آلرژن ها استفاده شود. امروزه در راستای حل بسیاری از مشکلات زيستی، غذايی، بهداشتی و غیره از دستاوردهای مهندسی ژنتیک استفاده می شود که از آن جمله می توان به تولید گیاهان تراريخته مقاوم به خشکی، آفات، بیماری ها و فلزات سنگین و افزايش سطوح ترکیبات ثانويه گیاهی اشاره کرد. در کنار تاثیرات مثبتی که برای زيست فناوری گیاهی عنوان می شود، اثرات سوئی به خصوص برای محیط زيست مطرح می باشد.