رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۳:۴۴:۴۰ ۲۰۲۴/۲۵/۰۴     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

dandankodakan

نتایج بررسیهاي اپیدمیولوژیک کشورهاي صنعتی اروپایی و آمریکایی شمالی در دهه هاي اخیر نشان دهنده سیر سریع نزولی پوسیدگی دندان در کودکان و جوانان این کشورها می باشد .از طرف دیگر بر مبناي تحقیقات کلینیکی، تجربی و اپیدمیولوژیک توافق عمومی وجود دارد که شیوع پوسیدگیهاي دندانی در کودکان و جوانان کشورهاي در حال توسعه به طور قابل توجهی در حال افزایش است. همچنین در مورد دلایل کاهش پوسیدگی در کشورهاي صنعتی مشخص شده که اجراي برنامه هاي پیشگیري اولیه در سطح جامعه از جمله کنترل تغذیه نقش عمده اي در کاهش پوسیدگیهاي دندانی کودکان به عهده داشته است. رژیم غذایی از عوامل مؤثر بر روي دندانها می باشد و قندهایی مانند ساکاروز مهمترین فاکتورهاي تغذیه اي و مؤثر در ایجاد پوسیدگی دندانها هستند. به علت علاقه زیاد کودکان به مصرف محصولات و تنقلاتی که حاوي ساکاروز است، تحقیقات زیادي براي شیرین کننده هاي جایگزین انجام شده و همچنان ادامه دارد. نتایج این تحقیقات نشان داده که ساکاروز موجود در محصولاتی مثل آدامس، شکلات و غیره که مورد استفاده مکرر کودکان قرار می گیرند را می توان با شیرین کننده هاي دیگري مثل زایلیتول جایگزین کرد. زایلیتول نه تنها توسط استرپتوکوک موتانس متابولیزه نمی شود، بلکه تاثیر باکتریواستاتیک بر آن دارد. زایلیتول تقریباً به شیرینی ساکارز است اما نسبت به آن ۳۳ درصد کالری کمتری دارد و به عنوان شیرین کننده دیابتی استفاده می‌شود. زایلیتول بر خلاف دیگر شیرین کننده‌های طبیعی یا مصنوعی، به گونه‌ای فعال برای سلامت دندان‌ها مفید است و حتی مصرف مداوم آن امکان پوسیدگی دندان‌ها را تا یک سوم کاهش می‌دهد و همچنین سبب جذب مجدد مواد معدنی توسط مینای دندان‌ها می‌شود که استحکام دندان‌ها را افزایش می‌دهد. همچنین تحقیقات نشان می‌دهند که جویدن آدامس‌های حاوی زایلیتول از بروز عفونت گوش میانی که یکی از شایعترین بیماری‌های دوران کودکی است تا حدی جلوگیری می‌کند. زایلیتول به طور طبیعی و در غلظت‌های پایین در الیاف بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات یافت می‌شود، و می‌تواند از انواع توت‌های مختلف، جو، و قارچ، و همچنین به عنوان یک ماده فیبری خشک از پوسته ذرت و تفاله نیشکر استخراج شود. تحقیقات نشان داده است که جویدن آدامس فاقد ساکاروز باعث کاهش تجمع پلاک دندان، کاهش استرپتوکوک موتانس بزاق و پلاک، کاهش تولید اسید بزاق و پلاک، افزایش ترشح بزاق و کاهش پوسیدگی دندان ها می شود. جویدن آدامس زایلیتول هم موجب پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان می شود.
 

 

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب