رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۱:۴۱:۱۷ ۲۰۲۴/۲۳/۱۲     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

varzeshvacorona

ورزش به طور مستقیم بر روی فعالیت های بدن تاثیر گذاشته و ایمنی بدن را در مقابل بیماری ها افزایش می دهد. ورزش بطور غیرمستقیم هم می تواند بدن را در مقابل بیماری هایی همانند ویروس کرونا ایمن کند:

۱- بهبود خلق و خو و کاهش اضطراب
مشخص شده است که تمرینات متفاوت ورزشی به ارتقای کیفیت زندگی، کاهش خستگی، افزایش احساس شادکامی و کاهش احساس افسردگی و اضطراب منجر می شوند. این بهبودها تا شش ماه پس از تداخل نیز حفظ می شوند. با توجه به بار روانی ایجاد شده در جامعه و ترس از ابتلا به ویروس کرونا، استرس ابتلا به کووید -۱۹ از طریق تولید کورتیزول در بدن موجب افت عملکرد سیستم ایمنی می شود و در صورت ابتلا، احتمالًا عوارض شدیدتری برای مبتلایان داشته باشد. درمقابل، بسیاری از مطالعات اپیدمیولوژیک نشان داده اند که ورزش باعث افزایش عزت نفس و احساس بهزیستی می شود و افرادی که در فعالیت بدنی منظم شرکت می کنند، علائم افسردگی و اضطراب کمتری را تجربه می کنند. سازوکارهای پیشنهاد شده برای این بهبودها شامل تحریک ترشح نروتروفینها ( عامل رشد مشتق از مغز، نروتروفین-سه و دوپامین)، عصب زایی و افزایش ترشح اندروفینها در مغز و کاهش ترشح کورتیزول می شوند؛ بنابراین، از جنبه های روانی، فعالیت بدنی منظم با شدت متوسط از بهترین روشها برای افزایش آمادگی روانی برای مقابله با کروناویروس است.
۲-بهبود سوخت و ساز نيمرخ ليپيدي و اکسايش کربوهيدرات
کاهش وزن بدن، اکسایش چربیها، بهبود نیمرخ لیپیدی به ویژه کاهش سطوح لیپوپروتئین کم چگال (LDL )و افزایش لیپوپروتئین پرچگال(  HDL ) و نیز بهبود حساسیت انسولینی با تسهیل ورود گلوکز به درون سلولها از مزایای تثبیت شدة فعالیت ورزشی منظم هستند. این بهبودها تأثیرات مثبتی بر بدن دارند و از بروز ناخوشی های مرتبط به چاقی و بی تحرکی پیشگیری می کنند. تجمع چربی و نشانگرهای التهابی ارتباط زیادی با بیماریهایی ازجمله چاقی، بیماریهای قلبی- عروقی، بیماریهای متابولیک، بیماریهای ریوی، بیماریهای انحطاط کنندة عصبی و انواع سرطان دارد. داده های اپیدمیولوژیک تأیید می کنند که تمرینات ورزشی منظم از طریق سازوکارهای زیادی ازجمله رهایی مایوکاینها، تحریک تولید سایتوکاینهای ضدالتهابی (۱ra-IL و ۱۰-IL ،)کاهش اختلال در بافت چربی و بهبود اکسیژن رسانی نقش مهمی در بهبود نیمرخ سوخت و سازی و پیشگیری از بیماری های ذکرشده و نیز عوارض کروناویروس دارند. در مجموع، اگر جلسات تمرین بیش از ۳۰۰ دقیقه در هفته باشد و با کاهش وزن همراه باشد، تأثیرات مطلوبی بر بهبود وضعیت سوخت و سازی دارد. ازآنجا که متابولیسم و ایمنی درهم تنیده هستند، این سازگاریهای مثبت در سوخت وساز با بهبود عملکرد سلولهای ایمنی برای مقابله با هرگونه پاتوژن به ویژه کروناویروس همراه است.

 

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب