مواد لازم
آرد ۳۰۰ گرم (دو لیوان پرُ)
شکر ۲۰۰ گرم ( ۱ پیمانه سرخالی )
تخم مرغ ۳ عدد
ماست چکیده شیرین ۱۵۰ گرم( ۱پیمانه)
روغن ۱ پیمانه
هل ۱ قاشق چایخوری
بکینگ پودر ۲ قاشق مرباخوری
گلاب نصف فنجان
کنجد به مقدار لازم به دلخواه
طرز تهیه:
شکر را با تخم مرغ ها آن قدر میزنیم تا کشدار شود. ماست و روغن را هم اضافه میکنیم و هم میزنیم و بعد گلاب راهم اضافه میکنیم. آرد، بکینگ پودر و هل رو الک کرده و طی چند مرحله به مواد اضافه میکنیم تا کاملا یکدست شوند. برای راحتی کار مایه رو داخل قیف بریزید و تو کاغذهای مخصوص کیک یزدی بریزید توجه داشته باشید که سر کاغذ حدود ۱ الی ۲ سانتیمتر خالی باشد.
کاغذها را داخل قالب می گذاریم و روی آن کنجد می پاشیم و داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه به مدت نیم ساعت قرار می دهیم. بعد از اینکه خنک شد می توانید شیره هم برای روی آن استفاده کنید که موجب براق شدن آن می شود. برای کیک یزدی می توانید از چند قاشق نشاسته ذرت هم استفاده کنید که از آرد به همان مقدار باید کم کنید. اگه تمایل داشتید، قبل از اینکه کیک ها رو داخل فر بگذارید، با چاقوی گرم داخل روغن بزنید و یک علامت + عمیق داخل کیک بکشید، که باعث می شود، تا حدودی گنبدی شکل شود. با مقدار موادی که در بالا ذکر شد؛ می توان ۱۵ الی ۲۰ عدد کیک، درست کرد.
حرارت فر و اندازه گیری دقیق مواد، برای کیک یزدی خیلی مهم است، در نظر داشته باشید که ماست بافت خیلی خوبی به کیک می دهد، ولی اگر ماست دوست ندارید؛ به جای آن از نصف پیمانه شیر ولرم استفاده کنید. غلظت مواد باید مثل ماست هم زده باشد. اگر خیلی شل و روان باشد، کیک خوب از آب در نمی آید .
برای طلایی شدن روی کیک ها؛ چند دقیقه کوتاه گریل را روشن کنید.