انار ترش طبعی سرد و خشک و انار شیرین مزاجی سرد و معتدل دارد و این میوه حاوی ویتامین هایی مانندA، C، E و اسید فولیک است. انار آنتی اکسیدانی بسیار قوی است؛ طبق بررسی های انجام شده، خاصیت آنتی اکسیدانی انار سه برابر چای سبز است و آب انار از تجمع پلاکت ها در عروق خونی جلوگیری می کند. مصرف انار سبب تصفیه خون و دفع سموم بدن می شود. همچنین این میوه با از بین بردن اسیدهای چرب نقش موثری در کاهش چربی های اطراف شکم دارد. مصرف انار تاثیری بسزایی در کاهش فشار و قند خون دارد. مصرف این میوه برای افرادی که دچار خارش بدن هستند و طبع گرمی دارند توصیه می شود، همچنین رب انار خاصیت چاق کنندگی دارد بنابراین مصرف آن برای افراد لاغر مفید است. مصرف انار در دوران بارداری موجب زیبایی چهره نوزاد می شود و مصرف رب انار نیز از ویار حاملگی جلوگیری می کند. استفاده از آب انار در زمان بارداری مانع از آسیب رسیدن به مغز جنین می شود. مصرف انار همراه با گلپر از ایجاد دل درد جلوگیری می کند و از طرفی سبب جذب بهتر آن می شود. بهترین زمان مصرف این میوه صبح ناشتا همراه با مقداری گلپر است. آب انار حاوی ترکیباتی مانند کلاژن و الاستین است بنابراین مصرف آن نقش چشمگیری در از بین بردن ترک های پوستی دارد و سبب حفظ جوانی و شادابی پوست می شود. مبتلایان به زخم معده باید از مصرف انار ترش اجتناب کنند زیرا استفاده از این میوه سبب تشدید زخم معده می شود. همچنین استفاده از انار شیرین در افراد سرد مزاج توصیه می شود. این افراد باید پس از خوردن این میوه مقداری نبات و زنجبیل مصرف کنند. باید توجه داشت که مصرف بییش از حد انار و رب انار سبب یبوست می شود بنابراین مصرف انار همراه با هسته های آن در مبتلایان به اسهال مفید است. آقایان باید به این نکته توجه داشته باشند که زیاده روی در مصرف انار ترش سبب کاهش هورمون های مردانه می شود.
field_video