غذاهای مفید برای کم خونی بسیار زیادند ولی مهمترین آنها منابع غذایی حاوی آهن هستند. این منابع عبارتند از جگر، قلوه، گوشت قرمز، ماهی، زرده تخم مرغ، سبزی های دارای برگ سبز تیره مانند جعفری و اسفنج، حبوابت مثل عدس و لوبیا، میوه های خشک بخصوص برگه زردآلو و دانه های روغن. براي درمان کم خونی از چند روش استفاده می شود که بهترین و کم خطرترین آنها استفاده از مکمل های خوراکی است. درمان با نمک های ساده آهن مثل سولفات فروی خوراکی نیز کاملا موثر بوده و به شکل قرص، کپسول یا مایع است و باید مصرف آنها تا چندین ماه ادامه یابد. چنانچه این قرص ها با معده خالی مصرف شوند، جذب آنها بهتر و بیشتر صورت می گیرد، ولی در این حالت سبب تحریک معده و بروز مشکلات گوارشی می شوند.
ویتامین ث و جذب آهن
ویتامین ث جذب آهن را افزایش می دهد. به همین دلیل معمولا مصرف این ویتامین به همراه منابع آهن پیشنهاد می شود. علاوه بر درمان دارویی باید به میزان آهن قابل جذب در غذا نیز توجه کرد. جذب آهن غذا اغلب تحت تاثیر شکل موجود در آن می باشد. آهن موجود در پروتئین های حیوانی مانند گوشت گاو، ماهی، پرندگان بشتر جذب می شود در حالی که جذب آهن پروتئین های گیاهی مانند سبزی ها و میوه ها کمتر می باشد. باید توجه داشت که ویتامین ث جذب آهن سبزی ها و میوه ها را بیشتر می کند. مصرف چای همراه یا بلافاصله بعد از غذا می تواند جذب آهن را تا حد صفر تا پنج درصد کاهش دهد. باید توجه داشت که قهوه، تخم مرغ، شیر و لبنیات، نان گندم، حبوبات و فیبرهای غذا جذب آهن را به علت تشکیل کمپلکس های نامحلول کاهش می دهند، بنابراین فرآورده های حاوی آهن، طی یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از مصرف هر یک از این مواد نباید مصرف شوند.