بعضی از خوراکی ها عامل برای تسریع روند پیری در خانم هاست و برعکس مصرف برخی دیگر از خوراکی ها باعث به تعویق افتادن پیری می شود. برای اینکه جوان و شاداب بمانید می بایست این خوراکی ها را بشناسید.
خوراکی هایی که روند پیری را تسریع می کنند
- سرخ کردنی ها
هر خوراکی که سرخ شده باشد حاوی بالاترن مقدار مواد التهابی است. از سوی دیگر باید از مصرف هر خوراکی حاوی اسیدهای چربی (ترانس) خودداری کنید؛ به این دلیل که باعث افزایش میزان کلسترول بد و کاهش میزان کلسترول خوب می شود. برچسب اطلاعات مواد غذایی را بخوانید و هر خوراکی حاوی روغن جامد یا روغن های گیاهی هیدروژنه را نخرید.
- شیرینی ها
شکر و چربی غیرطبیعی موجود در شیرینی ها عامل ریزش پوست هستند.
- فرآوری شده
هات داگ، انواع سوسیس و کالباس، گوشت های نمک سود و هر غذای فرآوری شده به دلیل نمک و نگه دارنده های زیادی که دارد، عاملی برای تسریع روند پیری سلول ها به ویژه سلول های پوست است. شاخص ترین ترکیب مضر این خوراکی ها نیترات است. این ماده زمینه ساز ابتلا به سرطان است.
- گوشت چرب
گوشت چرب باعث تجمع چربی در بدن و تسریع روند پیری سلول ها می شود. این تاثیر منفی به خوبی روی پوست دیده می شود.
خوراکی های جوان ساز
- خانواده کلم
خانواده کلم به ویژه کلم بروکلی حاوی ویتامین های خانواده ب، ویتامین ث، و ویتامین آ هستند. ویتامین های آ و ث هر دو خاصیت آنتی اکسیدانی دارند. به همین دلیل روند پیری سلول ها را به تعویق می اندازند. این ویژگی در اسفناج و آندیو هم دیده می شود.
- گوجه فرنگی
گوجه فرنگی حاوی ویتامین ث و آنتی اکسیدان لیکوپن است. این آنتی اکسیدان ها روند پیری سلول ها را به تعویق انداخته و مانع از پیری به ویژه پیری پوست می شوند. این ویژگی در گریب فروت، پرتقال و نارنگی هم وجود دارد.
سالمون
اغلب ماهی ها دارای خاصیت ضدالتهابی هستند، دلیل آن نیز اسید چرب امگا سه موجود در آنهاست. اما میزان این اسید چرب در ماهی سالمون که نوعی ماهی روغنی است، بیشتر است. آنها را باید بخارپز مصرف کنید تا اثرشان از بین نرود.