رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۱۱:۱۵:۴۹ ۲۰۲۵/۲۳/۰۴     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

کمبود خواب می تواند خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها را افزایش دهد. افرادی که از خواب کافی برخوردار نیستند سیستم ایمنی ضعیف تری دارند و بیشتر از دیگران در معرض آسیب هستند. برای غلبه بر بی خوابی ابتدا باید عواملی که باعث بروز اشکال در خواب می شوند را شناسایی کنیم.
دلایل وابسته به سن
افراد با افزایش سن نیاز کمتری به خواب پیدا می کنند و خواب شان سبک تر می شود. علاوه بر این گاهی اوقات افراد به خواب در طول روز عادت می کنند که باز هم نیاز آنها به خواب را در طول شب کاهش می دهد. این امر خود مشکل نیست، بلکه اغلب نخوابیدن در شب عاملی است برای ایجاد احساس نگرانی و پریشانی که این احساسات خود منجر به بدخوابی می شود.
دلایل پزشکی
- نیاز به دستشویی رفتن در طول شب که در دوره پیری بیشتر می شود که در مردان به دلیل بزرگ شدن پروستات اتفاق می افتد.
- وقفه تنفسی (آپنه) به دلیل وزن بیش از حد، چربی اطراف گردن و ساختار غیرطبیعی صورت موجب اختلال خواب می شود.
- حاملگی به علت تغییرات هورمونی و فشار جنین
- یائسگی به علت تغییرات هورمونی و افزایش وزن
- دلیل دیگر پزشکی می تواند درد باشد، این مساله نیز در افراد مسنی که مبتلا به دردهای مفصلی مانند آرتروز هستند، یا دچار دیابت، فشار خون بالا و مشکلات تنفسی هستند نیز می تواند خواب را تحت تاثیر قرار دهد.
- برخی از داروها نیز می تواند در خواب اختلال ایجاد کند.
دلایل وابسته به اختلال های روانی
خواب به راحتی تحت تاثیر وضعیت احساسی فرد قرار می گیرد. اگر فردی نگران چیزی بوده یا دچار استرس باشد اغلب خوابش نمی برد. همچنین اگر فردی دچار افسردگی باشد، خوابش مشوش می شود. افسردگی از شایع ترین علت های بی خوابی است.
محیط اطراف
مثلا اتاق خوابی که بیش از حد گرم یا بیش ازحد سرد باشد. تختی که خیلی سفت یا خلی نرم باشد، اتاقی که خیلی پرسرو صدا یا روشن باشد، همگی می توانند وضعیت خواب فرد را تحت تاثیر قرار دهند.
شرایط کاری
افرادی که شیفتی کار می کنند و اغلب شیفت کارشان عوض می شود، خواب نامطلوبی دارند.

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب