مکمل های غذایی کودکان برای نوزادان در حال رشد به عنوان مکمل شیر مادر و به منظور تامین انرژی و پروتئین مورد نیاز مصرف می شوند. از ماه ششم تولد نوزاد، تغذیه با شیر مادر به تنهایی نمی تواند نیازهای انرژی نوزادان را برآورده کند. در نتیجه، استفاده از مکمل غذایی، مانند غذاهای نیمه جامد و جامد، همراه با شیر مادر ضروری است. یک غذای کودک با کیفیت باید حاوی غلظت بالایی از مواد مغذی، ویسکوزیته پایین، چگالی توده، بافت مناسب و همچنین محتوای انرژی بالا، پروتئین و مواد ریزمغذی باشد و ضمنا باید بتواند براحتی هضم شود. مکمل های غذایی موجود برای نوزادان دارای سطوح پایینی از مواد مغذی پرمصرف و کم مصرف هستند که منجر به سوء تغذیه می شود و این یکی از مشکلات جدی در کشورهای در حال توسعه است. شدیدترین نوع سوء تغذیه، سوء تغذیه پروتئینی است که احتمالا از آغاز تاریخ بشر انسان ها درگیر آن بوده اند. این سوء تغذیه معمولا زمانی که تغذیه کودکان از غذای مایع (شیر مادر) به مواد غذایی نیمه جامد یا کاملا جامد تغییر می کند بیشتر نمایان می شود. شیر و غلات منابع غنی از مواد مغذی هستند که معمولا در تولید مکمل های غذایی کودک مورد استفاده قرار می گیرند. اما عوارض گوناگونی مانند انواع آلرژی ها، بیماری عدم تحمل لاکتوز و اختلالات گلوتنی در روده به مصرف غلات خاص مربوط می شود. آلرژی های غذایی معمولا در کودکی شروع می شوند اما می توانند در هر سنی عود کنند. حبوبات مکمل های غذایی فوق العاده برای نوزادان و خردسالان در جهت تامین نیازهای تغذیه ای روزانه آنها می باشد. محققان کشورمان مکمل غذایی از ماش و لوبیای جوانه زده تهیه کرده اند که همه اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز برای حمایت از رشد و نمو نوزادان را دارد، لذا این مکمل غذایی برای کودکان مبتلا به مشکلات تغذیه ای و کمبود انرژی و پروتئین مناسب است.
field_video