انجیر میوه ای مقوی و شیرین است که در قرآن به آن قسم خورده شده است. درخت انجیر معمولا از سال چهارم شروع به میوه دادن می کند و تا سن بیست سالگی میوه می دهد. انجیر قند زیادی دارد. ۵۰ درصد انجیر خشک را قند تشکیل می دهد. همچنین منبع خوبی از پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر و یتامین های آ، ب، و ث است. انجیر منبع غنی فیبر غذایی می باشد. لیگنین یک نوع فیبر غذایی غیرمحلول است که به مقدار زیاد در انجیر وجود دارد و نقش عمده ای در جلوگیری و رفع یبوست دارد.
سایر خواص غذایی انجیر عبارتند از:
- از انجیر می توان در رژِیم های غذایی خاص مثل رژیم کم چربی، کم سدیم، پرفیبر، کاهش وزن، دیابتی و حتی رژیم غذایی مدیترانه ای استفاده کرد.
- انجیر سدیم و چربی ندارد و مانند سایر میوه ها بدون کلسترول است.
- ۴۰ گرم انجیر تازه یا یک چهارم لیوان از خرد شده آن، معادل یک واحد میوه است.
- ۱/۵ عدد انجیر خشک معادل یک واحد میوه یا ۱۵ گرم کربوهیدرات است که کربوهیدرات آن از گلوکز و فروکتوز تشکیل شده است.
- انجیر، فیبر غذایی بالایی دارد و هر واحد آن ۲۰ درصد نیاز روزانه را تامین می کند که بیش از هر نوع میوه تازه یا خشک می باشد.
- انجیر بیش از سایر میوه ها املاح دارد ۴۰ گرم انجیر تازه دارای ۲۴۴ میلی گرم پتاسیم ( ۷ درصد نیاز روزانه)، ۵۳ میلی گرم کلسیم (۶ درصد نیاز روزانه) و ۱/۲ گرم آهن ( ۶ درصد نیاز روزانه) می باشد.
- از مهمترین خواص انجیر خشک، درمان و رفع یبوست است.
- در میوه انجیر اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ وجود دارد که میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهند.
- از دیگر فواید انجیر، فنولهای موجود در آن است که برای سلامت قلب، به شدت مفید هستند.