رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۷:۵۱:۵۳ ۲۰۲۴/۲۹/۰۴     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

ماهی از منابع بسیار خوب پروتئین است. چربی موجود در ماهی از نوع بخصوصی است که در حفظ سلامت انسان و پیشگیری از بیماری ها تاثیر فراوانی دارد. ماهی ویتامین های گروه ب را دارد و منبع خوبی از املاح مانند آهن، روی، ید و فلوئور است. پروتئین های موجود در ماهی دارای کیفیت بسیار خوبی است که در رشد کودکان و عمل ترمیم و نیز در ساخته شدن ترشحات داخلی بدن مثل آنزیم ها، هورمونها و آنتی بادی ها نقش مهمی دارد. آهن موجود در ماهی در عمل خون سازی تاثیر دارد. نوع آهن ماهی به گونه ای است که به آسانی در دستگاه گوارش جذب و صرف خون سازی می شود. ماهی نه تنها از منابع جذب آهن به حساب می آید. بلکه وجود آن در غذا موجب افزایش جذب آهن گیاهی می شود. کمبود آهن، باعث کم خونی، کاهش مقاومت بدن در برابر عفونتها و نیز کاهش قدرت یادگیری بخصوص در کودکان می شود. گفتنی است که ماهی از منابع غنی روی است. روی یک ماده معدنی است که در رشد تاثیر مهمی دارد و چنانچه کودکان در دوران رشد در معرض کمبود این ماده معدنی قرار گیرند. در رشدشان اختلال ایجاد شده و دچار کوتاهی قد می شوند. ماهی از منابع خوب جذب فلوئور محسوب می شود. این ماده معدنی در استحکام دندان ها و پیشگیری از پوسیدگی دندان موثر است ضمنا فلوئور در استحکام استخوان ها نیز تاثیر دارد و در پیشگیری از پوکی استخوان نقش مهمی به عهده دارد. ماده معدنی دیگری که در ماهی، بخصوص انواع ماهی های دریایی به مقدار قابل توجهی وجود دارد، ید است که در رشد جسمی، سلامت اعصاب، سوخت و ساز مواد مغذی در بدن و تولید مثل موثر است. کمبود آن موجب بروز عوارضی از قبیل چاقی، اختلال در رشد جسمی و ذهنی می شود. مصرف ماهی ۲۰۰ تا ۴۰۰ گرم آن در هفته توصیه می شود و با وجود آنکه ماهی جزء مواد حیوانی محسوب می شود اما چربی موجود در آن با سایر انواع چربی های حیوانی متفاوت است. برخلاف سایر چربی های حیوانی نه تنها کلسترول و سایر چربی های نامطلوب خون را بالا نمی برد، بلکه در کاهش این نوع چربی ها نیز موثر است و بدین ترتیب بر حفظ سلامت قلب و عروق کمک می کند.

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب