رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۹:۵۱:۲۰ ۲۰۲۴/۱۴/۰۵     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

سبزی های خوشمزه و اشتهارآوری که پای ثابت سفره بسیاری از خانواده های ایرانی است، هر کدام ویژگی های تغذیه ای و درمانی خاص خودشان را دارند. تمام گیاهان معطر مانند ریحان، نعناع، مرزه و ... در چهار خاصیت مشترک هستند. ضد نفخ، ضد درد، ضد اسپاسم و ضد میکروب.
خواص مرزه
مرزه یکی از سبزی های موجود در سبزی خوردن است از خانواده نعناع که بوی خیلی نافذی دارد و به دلیل تند و تیزی مزه اش، کمتر به شکل تازه استفاده می شود ولی برخی خانواده ها در سبزی خوردن شان مقادیری مرزه می گذارند. مرزه خاصیت ضدمیکروبی بالایی دارد و به عنوان گیاه ضد تشنگی برای افراد مبتلا به دیابت تجویز می شود. این گیاه ضد ویروس تبخال، ضد انگل، خلط آور، محرک و تقویت کننده معده است.
خواص ریحان
ریحان خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و در نتیجه ضد سرطان است. ریحان اشتهاآور، خلط آور و ضد تهوع است. ریحان در درمان افسردگی، اضطراب، بی خوابی، یبوست و التهاب روده موثر است.
خواص تره
خواص تغذیه تره شبیه به سیر و پیاز است اما طعم و بوی ملایم تری دارد. تره برای بهبود بواسیر به کار می رود و در جلوگیری از بروز بیماری های قلبی نقش دارد.
خواص جعفری
جعفری در پایین آوردن فشار خون موثر است بنابراین مصرف آن به میانسالان توصیه می شود. جعفری حاوی ویتامین ث، مقداری مواد معدنی مانند آهن و کلسیم می باشد.
خواص نعناع
نعناع ضد تهوع و استفراغ، ضد ویروس تبخال، ضد خارش، ضد تب، ضد درد و مسکن است.
خواص ترخون
سبزی ترخون علاوه بر خصوصیات کلی گیاهان معطر یعنی ضد اسپاسم، ضد درد، ضد نفخ و ضد میکروب بودن، خواب آور، ضد التهاب و آماس و مسکن درد دندان تیز هست. در کتاب قانون ابن سینا ذکر شده که ترخون دارای نیروی مخدر ضعیف است؛ شاید مسکن بودنش هم به همین دلیل باشد. خوردن ترخون برای درمان زخم ها و جوش های دهان و دندان نیز مفید شناخته شده است.
خواص اسفناج
از خواص اسفناج می توان  به این موارد اشاره کرد. فیبر بالا و ضد یبوست، ضد سرطان، ضد التهاب، کاهنده فشار خون، تقویت کننده سیستم ایمنی، کاهنده کلسترول خون و تقویت کننده سیستم عصبی.

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب