تحقیقات انجام شده حاکی از تاثیر تغذیه بر خواب است. با تغذیه صحیح می توان تا حد قابل توجهی از میزان بی خوابی کاست. در این مطلب به بعضی از مواد که تاثیر قابل توجهی بر میزان خواب دارند اشاره می کنیم.
مس
مصرف مس با بی خوابی های زنان در دوران نزدیک به یائسگی ارتباط دارد. از بهترین منابع غذایی برای تامین مس بدن می توان انواع تخمه، دانه های روغنی، قارچ و حبوبات خشک شده را نام برد. برای به دست آوردن مقدار نیاز روزانه باید از این مواد غذایی چند وعده در روز استفاده نمایید.
آهن
ماده معدنی دیگری که بر روی خواب تاثیر بسیار زیادی دارد آهن است. در طی یک مطالعه زنانی که فقط یک سوم مقدار توصیه شده مجاز آهن مصرف می کردند در طول شب بیدارخوابی بیشتری نسبت به زنانی که همه مقدار توصیه مجاز آهن را دریافت می کردند. مصرف مکمل مولتی و یتامین مینرال راهی بی خطر و آسان جهت اصلاح این مشکل است.
آلومینیوم
مصرف زیاد آلومینیوم می تواند اثر مخرب بر خواب داشته باشد. ما همگی مقادیر اندکی آلومینیوم را از هوا و آب و همچنین از ظروف آلومینیومی که در پخت غذا استفاده می شوند و یا مواد ضد تعریق جذب می کنیم. البته این مقدار ایجاد مشکلی نمی کند. ولی چنانچه شما به طور منظم از ضداسیدها مخصوصا ضد اسیدهای مایع استفاده می کنید باید آگاه باشید که بسیاری از انوا ضد اسیدها حاوی ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلی گرم آلومینیوم در هر قاشق چای خوری است.
منیزیوم
کمبود منیزیوم نیز می توان منجر به خواب سبک و افزایش دفعات بیدار شدن در طول شب شود. افرادی که از کالری کمی در طول روز استفاده می کنند و یا سالمندان در معرض کمبود منیزیوم قرار دارند.
نکات زیر را به خاطر بسپارید
قهوه، چای، نوشابه و هر نوع ماده غذایی دیگر حاوی کافئین را از رژِم غذایی خود حذف نمایید. مصرف بیش از حد کافئین می تواند موجب اختلال خواب گردد. خوردن غذای سنگین قبل از خواب ممکن است موجب بیش فعالی دستگاه گوارش و بیدا نگه داشتن شما شود. منابع غذایی تریپتوفان در خواب راحت موثرند. از جمله این مواد می توان به بوقلمون ،اسفناج و شیر اشاره نمود.