چاقی نه تنها بر سلامت جسمانی بلکه بر سلامت روانی تاثیر می گذارد. احتمال این که کودکانی که چاق هستند اعتماد به نفس کمتری داشته باشند، بیشتر است. این کودکان تصویری منفی نسبت به بدن خود دارند. کودکانی که چاق هستند به احتمال بیشتری در بزرگسالی چاق خواهند بود. آنچه شما می توانید برای مقابله با چاقی کودکان انجام دهید شامل موارد زیر است:
- والدین و مراقبان می توانند به کودکان کمک کنند که برنامه غذایی سالمی داشته باشند و از نظر جسمانی فعال باشند.
- به پرورش عادات غذایی خوب کمک کنید. برای میان وعده در منزل، میوه های تازه و سبزیجات داشته باشید. به جای شیر و ماست و پنیر پرچرب، محصولات لبنی کم چرب بخرید. به کودکان به جای آب میوه های کارخانه ای، شیر کم چرب یا آب بدهید. خوراکی هایی مانند چیپس سیب زمینی، شیرینی و بستنی را که می توانند کالری فراوانی داشته باشند محدود کنید.
- کودکان را به فعالیت جسمانی تشویق کنید. بازی کردن خارج از خانه روش مناسبی برای فعال بودن کودکان می باشد. چندبار در هفته با کودکانتان به منظور بازی کردن یا سریع قدم زدن، به پارک نزدیک منزل بروید. به دنبال فرصت هایی برای کودکتان بگردید که در ورزش های تیمی مشارکت کند. فعالیت در اماکن سرپوشیده شامل رقص، استفاده از ویدیوهای ورزشی، طناب زدن و بالا رفتن از پله ها می باشد.
- زمان نشستن جلوی مانیتور را کاهش دهید. کودکان حدود ۷ ساعت از روز را با مشاهده تلویزیون و فیلم، بازی های ویدیویی و چرخیدن در اینترنت می گذرانند. مشاهده تلویزیون می تواند فعالیت جسمانی را کاهش دهد، به افزایش مصرف میان وعده بینجامد و کودکان را در معرض تبلیغات غذاهای ناسالم قرار دهد. آکادمی پزشکی کودکان آمریکا، گذراندن بیش از ۲ ساعت جلوی مانیتور را توصیه نمی کند.
چنانچه با راهکاریهای بالا موفق به کاهش وزن کودکتان نشدید موضوع را با متخصص کودکان در میان بگذارید.