رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۹:۰۸:۵۴ ۲۰۲۵/۱۸/۰۵     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

اگر چه فلورایـد یکـی از عمـده تـرین ریزمغـذي هـاي تأثیرگذار بر سلامتی استخوانها و دنـدان هـا اسـت و به ویژه می تواند از پوسـیدگی دنـدانی در کودکـان و بزرگسالان پیشگیري کند مقادیر بالاي آن خطر بـروز فلوروزیس دندانی یا اسکلتی را به دنبال دارد. گیاه چاي می تواند فلوراید را از خاك و هوا جذب و در اندامهاي خود ذخیره کند. میزان فلوراید درگیاه چاي تحت تاثیر چندین عامل قرار می گیرد. با افزایش سن گیاه، به دلیل جذب طولانی مدت فلوراید از خـاك ذخایر این ماده در گیاه افزایش می یابد. در برگهـاي قدیمی و ساقه ها نیـز مقـدار فلورایـد در مقایسـه بـا جوانـه هـا و بـرگ هـاي تـازه ۱۰ تـا ۲۰ برابـر بیشـتر می باشد. گیاه چاي با برگهاي کوچکتر نیز از محتواي بالاتر فلوراید برخوردار می باشند. میزان فلوراید گیاه چـاي را در حـدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی گرم در کیلوگرم تخمین می زنند که از این مقدار ۹۸ درصد آن در برگهـا ي گیـاه تجمـع می یابد و حین دم کردن آزاد مـی شـود. یکـی دیگر از پارامترهاي تأثیرگذار بر روي میزان فلورایـد چاي، مسئله زمان دم چاي است. همچنین گونه هـاي مختلف چاي از نظر مقدار فلوراید متفاوت از یکـدیگر است. 

یکی از نگرانی ها و دغدغه ها بر مصرف چاي، میزان فلورایـد آن و تـأثیر عوامـل مختلـف بـر میزان آن می باشد به طوري کـه در صـورت مصـرف مقـــادیر بـــالاي فلورایـــد احتمـــال بـــروز بیمـــاري فلوئوروزیس دندانی و یـا اسـتئوآرتریت وجـود دارد. مصرف روزانه ۱ گرم از برخی انواع چاي سبز و سـیاه مـی توانـد حـدود ۵۰ درصـد مقـدار مصـرف مجـاز فلوراید را براي کودکان و حـدود ۲۵ درصـد مقـدار مجاز مصرفی را براي بزرگسالان فـراهم سـازد. تحقیقات نشان داده  است که کـه افـزایش زمان دم از ۳ تـا ۱۲۰ دقیقـه سـبب افـزایش محتـوي فلوراید انواع چاي ها می شود. بطورکلی مصـرف روزانه حدود ۱ فنجان  چاي ( ۲۰ میلی لیتر)، که از ۱ گـرم چـاي خشـک در زمـان دم پنج دقیقه در محدوده مجاز فلوراید قرار دارد.

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب