پنیر رگه آبی حاصل از شیر گاو در فرانسه و آمریکا با تلفظ های مختلف شناخته می شود. این نوع پنیر در ایالات مینه سوتا و وسیکانسین بسیار با اهمیت است. در دانمارک پنیر رگه آبی را با نام دانابلو تهیه و صادر می کنند. استفاده جالب توجه دیگر از پنیر آبی آن است که هزاران کیلوگرم از آن را به عنوان طعمه برای ماهی گیری مصرف می کنند. از قرار معلوم این طعمه که به نام چارلی مشهور است، گرفتن گربه ماهی را از رودخانه می سی سی پی تضمین می کند. از این نوع پنیر می توان در تهیه انواع سس، ساندویچ و غذاهای حاوی تخم مرغ و گوشت، به عنوان چاشنی سبزی ها و سالاد و دسر، قابل مصرف به همراه نان جو و نان محلی استفاده کرد. پنیر آبی در دسته پنیرهای با رطوبت زیاد قرار دارد به همین دلیل درصد بالاتری از آب را در بافت خود نگه می دارد و به صورت طبیعی، درصد پایین تر از مواد مغذی را دارد. از لحاظ مواد معدنی نیز این نوع پنیر از سدیم، کلسیم، فسفر، پتاسیم غنی می باشد ولی از لحاظ آهن و منگنز در هر صد گرم فقیر است. یک کیلوگرم پنیر آبی ارزش غذایی معادل ۱۲-۱۴ کیلوگرم شیر تازه گاو را دارا می باشد. هر صد گرم پنیر آبی سرشار از ویتامین آ، ویتامین ب۶، ویتامین ب ۱۲، ویتامین کا و ویتامین ای است ولی از لحاظ ویتامین دی و ویتامین سی فقیر است. نکته حائز اهمیت در جدول ارزش غذایی پنیر آبی این است که میزان اسید چرب اشباع این نوع پنیر نسبتا بالا است در نتیجه مصرف زیاد آن برای کودکان، ورزشکاران و سالمندان توصیه نمی شود.
مراحل تولید پنیر آبی
۱- دلمه کردن شیر
۲- بریدن دلمه
۳- پخش دلمه
۴- آب کشیدن دلمه
۵- تلقیح اسپورهای پنیسیلیوم رکفرتی
۶- تعلیظ دلمه
۷- فشردن یا قالب گیری دلمه
۸- نمک زدن نهایی
۹- مومی کردن و سوزن زدن برای ایجاد سوراخ
۱۰- عمل آوردن