پنیر یکی از متنوع ترین فرآورده های شیری است که منبع غنی پروتئین، چربی و مواد معدنی به شمار می رود. به همین دلیل همواره مصرف آن به گروه های مختلف سنی مخصوصا کودکان و نوجوانان توصیه می شود. روزانه مصرف تقریبا ۳۵ تا ۴۵ گرم پنیر برای بدن مفید است. پنیرها به سه دسته پنیرهای نرم، نیمه سخت و سخت تقسیم می شوند. ولی جالب است بدانید که تنوع پنیر در برخی از کشورها بسیار زیاد است اگرچه اغلب انواع آن تفاوت زیادی با هم ندارند. برخلاف تصور اکثر عموم مصرف پنیر فقط محدود به وعده صحبانه نیست. بلکه می توان از این ماده غذایی در سایر وعده ها نیز استفاده کرد. مخصوصا به عنوان میان وعده در عصرها و یا به عنوان یک شام سبک بسیار مفید خواهد بود. لازم است در مصرف پنیرهایی که به صورت سنتی تهیه می شوند احتیاط کرد. از آنجایی که مراحل تولید این پنیرها معمولا غیراستاندارد بوده و شیری که از آن در تهیه پنیر استفاده می شود به درجه جوش لازم نمی رسد، می تواند عاملی برای بروز بیماری هایی مانند حصبه و تب مالت باشد. علاوه بر آن از آنجایی که این پنیرها باید به مدت طولانی در آب نمک نگهداری شوند، با افزایش فشار خون و حتی بروز بیماریهای خطرناک در مصرف کننده ارتباط دارد. بنابراین توصیه می شود از انواع پنیرهای پاستوریزه استفاده کنید. پنیر به عنوان یک منبع غذایی مفید مانع از بروز بسیاری از بیماری ها در مصرف کننده می شود.
- پنیر برای جلوگیری از بروز پوکی استخوان مفید است.
- به درمان ناراحتی های چشمی کمک می کند.
- مصرف آن در مبتلایان به کم خونی مفید است.
- تقویت کننده بینایی است.
- ضدعفونی کننده روده هاست.
- به ترمیم زخم ها کمک می کند.
- برای تقویت شنوایی موثر است.
- به حفظ و بازسازی مینای دندان کمک می کند.
- برطرف کننده گرفتگی عضلات است.