چگونه می توان محصولی تولید کرد که با کمترین هزینه نه تنها نیاز مصرف کننده را رفع کند بلکه تاثیرات سلامت بخشی کاملا محسوسی داشته باشد؟ این سوالی است که سالها صنعت غذای دنیا به دنبال پاسخی برای آن بود و پاسخ این سوال بلاخره کشف شد و آن چیزی نبود جزء محصولات پروبیوتیک. مطابق تعریف ارائه شده توسط سازمان جهانی غذا و کشاورزی و سازمان بهداشت جهانی پروبیوتیک ها محصولات حاوی میکروارگانیسم های زنده، معین و به تعداد مشخص می باشد که در صورت مصرف به مقدار کافی موجب ارتقا سلامت میزبان می شوند. ترکیب فلور میکروبی روده وابسته به روش تغذیه و مواد غذایی مورد استفاده می باشد، لذا مصرف مواد غذایی غنی شده با پروبیوتیک ها می تواند فلور میکروبی روده را تغییر داده و میکروب های مفید را جایگزین انواع مضر آن نماید. پروبیوتیک ها به طرق مختلف بر سلامت فرد اثر می گذارند. این میکروارگانیسم ها می توانند در ناحیه روده با تولید اسیدهای آلی و مواد ضدمیکروبی مانع رشد باکتری های بیماری زا شوند. اسیدهای آلی تولید شده می توانند به عنوان یک منبع انرژِی مورد استفاده سلول های روده قرار گیرند. تولید ویتامین ها به خصوص ویتامین های k و B از دیگر خصوصیات قابل توجه آنهاست. پروبیوتیک ها می توانند قابلیت هضم پروتئین و میزان دسترسی بیولوژیکی کلسیم، آهن، مس، فسفر، روی و منگنز را افزایش دهند. از سوی دیگر پروبیوتیک ها می توانند میزان کلسترول سرم خون را کاهش داده و سبب تعدیل سیستم ایمنی گردند. جلوگیری ازالتهاب معده ای، روده ای حاد و انواع اسهال از دیگر فواید مصرف پروبیوتیک ها است. اکنون با وجود پروبیوتیک هایی در بازار کشور که مقاوم به فرایندهای صنعتی و دماهای بالا هستند و تنها در شرایط روده فعال می شوند سبب شده است تا تولید کنندگان بتوانند انواع محصولات پروبیوتیک را عرضه کنند.
field_video