رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۴:۵۰:۴۶ ۲۰۲۵/۳۱/۰۱     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

در ایران پایه اصلی غذای مصرفی خانوارها برنج است و نان در جایگاه بعدی قرار دارد. مصرف برنج قهوه ای در سراسر جهان مرسوم نیست و در کشورهای غربی بیشتر در بین افراد حساس به سلامتی رواج دارد. این باور وجود دارد که برنج قهوه ای بیشتر مناسب افراد سالخورده است چرا که در افسانه ها گفته شده برنج قهوه ای از نظر مواد غذایی و تنظیم سوخت و ساز بدن مفید است. روش هایی در جهان وجود دارد که تلاش می کنند ارزش غذایی برنج را بالا برده تا بتوان مشکلات حاصل از سوء تغذیه را در افراد از بین برد.  دو روش در فرآوری برنج وجود دارد که می توانند ارزش غذایی آن را در دانه کامل برنج برای مصرف کننده حفظ نمایند. اولی مورد نیم جوش کردن شلتوک قبل از تبدیل آن به برنج سفید است و دومین مورد به تکنیک های تازه ای در ارتباط با جوانه زنی برنج قهوه ای قبل از پخت آن است که موجب انتقال ویژگی های بیوشیمیایی سبوس به برنج شده و خواص تغذیه ای و حسی برنج قهوه ای را بهبود می بخشد. نیم جوش کردن برنج شامل سه مرحله عمده قبل از پوست کنی است: خیساندن، بخارپز کردن، جوشاندن و خشک کردن. نیم جوش کردن در هند، پاکستان، سریلنکا، بنگلادش، غرب آفریقا، آمریکا و اروپا انجام می شود ولی روش های به کار رفته تا حدودی متفاوتند. بعد از آنکه عمل نیم جوش کردن برنج صورت گرفت، قبل از مصرف باید سفید شود و چنین به نظر می رسد که برنج سفید حاصله، از ارزش تغذیه ای فوق العاده ای نسبت به برنج سفید معمولی برخوردار است. تصور می شود که ارزش غذایی برنج نیم جوش شده ناشی از جدا شدن و انتقال مواد معدنی و ویتامین های محلول در آب از لایه سبوسبه آندوسپرم است که در طی مراحل نیم جوش کردن اتفاق می افتد.

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب