رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۴:۰۴:۰۸ ۲۰۲۴/۲۴/۱۱     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

khonrizilaseh

خونریزی لثه ممکن است، ناشی از کمبود بعضی ویتامین ها، بیماری های لثه، بد مسواک زدن و یا استفاده نادرست از نخ دندان باشد. عدم رعایت بهداشت دهان در نهایت موجب التهاب لثه و خونریزی لثه می شود. برای پیشگیری از خونریزی لثه، دلایل ایجاد این عارضه را در اینجا مرور می کنیم.
علل خونریزی لثه:
- التهاب لثه: وقتی پلاک دندانی (لایه ی نازک مملوء از باکتری که به دندان ها می چسبد) و پوسیدگی ناشی از آن باعث تجمع باکتری ها روی دندان می شود، لثه متورم می شود و نتیجه ی آن بیماری التهاب لثه است. از آنجایی که این بیماری بدون درد و هیچ نشانه ای است، از آن غفلت می شود مگر آنکه متوجه رد خون روی مسواک یا نخ دندان خود شوید.

elthablaseh
- سیگار: مواد سمی موجود در دود سیگار بر روی دندان ها به سختی پاک می شود که این مواد به لثه آسیب زده و موجب خونریزی  در لثه می شود.
- تغییرات هورمونی زنان: تغییرات هورمونی در دوران قاعدگی و بارداری ممکن است موجب خونریزی لثه شوند.
- عدم رعایت بهداشت دهان: نخ دندان نکشیدن، مسواک نزدن یا با شدت مسواک زدن موجب تجمع مواد غذایی و باکتری ها روی دندان و تولید اسید هایی می شود که به دندان لطمه وارد کرده و لثه  را ملتهب می کند.
- داروها: بعضی داروها مثل داروهای ضد تشنج (دیلانتین) باعث التهاب لثه می شوند. داروهای فشار خون، و داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی هم موجب التهاب لثه و خونریزی در آنها می شوند. داروهایی مثل آنتی هیستامین ها، داروهای آرام بخش و ضد افسردگی باعث کاهش بزاق و عدم کنترل باکتری ها و در نهایت التهاب لثه می شوند.
- استرس: استرس سیستم دفاعی بدن را ضعیف کرده و مقاومت بدن را در برابر بیماری های لثه کاهش می دهد. استرس موجب ملتهب شدن رگ های خونی می شود.
- دندان قروچه: افرادی که عادت به دندان قروچه دارند؛ فشار وارده به دندان ها موجب آسیب به لثه می شود.
- بیماری ها: بعضی بیماری ها همانند اختلالات مربوط به کبد و کلیه، دیابت و لوسمی هم ممکن است منجر به خونریزی لثه شوند.
- کمبود ویتامین ها: کمبود ویتامین های C و K در بدن نیز موجب خونریزی لثه می شود.
- عادت غذایی: عادت غذایی اشتباه هم می تواند از دلایل خونریزی لثه باشد. عدم استفاده از میوه ها و سبزی ها و همچنین مواد لبنی و پروتئینی می تواند موجب التهاب لثه شود.
- ژنتیک: بعضی افراد از لحاظ ژنتیکی مستعد بیماری های لثه هستند که باید در بهداشت دهان و دندان مراقبت بیشتری به عمل آورند.

moltahbbudanlaseh
راه های جلوگیری از خونریزی لثه:
- آب نمک: روزی چند بار با آب ولرم و مقدار کمی نمک، دهان را شستشو دهید.
- عسل: عسل خاصیت ضد عفونی و ضد باکتری دارد. پس از مسواک زدن مقدار کمی عسل را روی لثه بمالید. دقت کنید عسل با دندان ها تماس پیدا نکند. می توانید مقداری سیر رنده شده را  به عسل اضافه کنید و خمیر حاصل را روی لثه بمالید.
- آلوئه ورا: آلوئه ورا باکتری هایی که موجب التهاب لثه می شوند را از بین می برد و موجب بهبود لثه های متورم می شود. با ژل آلوئه ورا، لثه ها را ماساژ دهید.
- روغن زیتون: یک قاشق روغن زیتون را چند ثانیه در دهان بگردانید و سپس از دهان خارج کنید. این کار را چند بار در روز انجام دهید. روغن زیتون آنتی اکسیدان بوده و خاصیت ضد التهابی دارد.

rokhnzayton
- روغن سیاه دانه: این گیاه نیز خاصیت ضد میکروبی دارد. پس از مسواک زدن با این روغن، لثه ها را ماساژ دهید.
- زاج سفید:  کمی زاج سفید را در آب گرم حل کرده و در دهان بگردانید. روزی چند بار این کار را تکرار کنید تا التهاب لثه ها بهبود یابد.
- روغن درخت چای: می توانید چند قطره روغن درخت چای را  روی مسواک بریزید یا به آب ولرم اضافه کرده و پس از مسواک زدن در دهان بگردانید.
- روغن میخک: با روغن میخک لثه را ماساژ دهید یا یک تکه میخک را بجوید. البته این کار با کمی سوزش همراه است.
- جوش شیرین: جوش شیرین اسید داخل دهان را خنثی می کند. لذا باعث پیشگیری از بیماری های دهان و لثه می شود. با آب گرم و جوش شیرین خمیری درست کرده و دندان ها را با آن مسواک بزنید.
- چای کیسه ای: مقداری چای کیسه ای را در آب گرم قرار دهید. سپس بگذارید سرد شود و بعد چای کیسه ای را روی لثه های متورم قرار دهید. تانن موجود در چای برای درمان خونریزی لثه موثر است.

- تغذیه: مصرف سبزیجات، میوه ها، مواد لبنی و پروتئین ها موجب سلامت عمومی بدن و لثه ها می شوند. از نوشیدنی های داغ، گازدار اجتناب کنید. زیرا این مواد موجب تحریک لثه می شوند.

- بهداشت دهان و دندان: مسواک زدن اصولی، نخ دندان کشیدن و اجتناب از سیگار موجب پیشگیری بیماری های دندان و لثه می شود.
 

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب