مصرف چای به مقدار مناسب در شبانه روز برای سلامتی بدن مفید است ولی باید توجه داشت میزان نوشیدن آن بیش از اندازه نباشد. نوشیدن حداکثر ۲ تا ۳ فنجان چای در شبانه روز توصیه می شود. چای ترکیبات مناسبی برای درمان اسهال غیرعفونی داشته همچنین ادرارآور بوده و تنگی نفس را التیام می بخشد. مصرف چای بهتر است به صورت تازه دم، کمرنگ و با دمای ملایم باشد چرا که چای داغ احتمال ابتلا به سرطان مری را افزایش داده و از طرفی وقتی که دمای چای ولرم باشد قند کمتری همراه آن مصرف می کنیم. توصیه می شود نوشیدن چای یک ساعت قبل و بعد از غذا باشد چرا که در غیر این صورت جذب آهن در بدن کم می شود. افرادی که مبتلا به یبوست و کم خونی هستند بهتر است مصرف چای آنها زیاد نباشد. همچنین از آنجایی که نوشیدن چای اسید معده را تحریک می کند مصرف آن برای بیمارانی که دچار مشکلات گوارشی و التهابی معده هستند، توصیه نمی شود. نوشیدن بیش از اندازه چای یا به عبارتی مصرف بیش از سه فجان چای در طی شبانه روز دفع پتاسیم بدن را به همراه داشته و این مسئله اضطراب و تپش قلب در فرد ایجاد می کند. زنان باردار بیشتر دچار بیماری هایی همچون کم خونی و یبوست و رفلاکس معده بوده، بنابراین بهتر است در شبانه روز زیاد چای مصرف نکنند. از طرفی نوشیدن چای به اندازه مناسب فعالیت ذهنی را بیشتر کرده و افزایش کارکرد مغز را به همراه دارد. افرادی که دچار مشکل اختلال خواب هستند توصیه می شود از نوشیدن چای هنگام عصر و شب خودداری کنند و خوردن آن را به صبح تا ظهر موکول کنند. برای پیشگیری و کاهش بیماری های عفونی دستگاه گوارش همچنین دیابت نوع ۲ و عفونت های مجاری ادرار مصرف چای دارچین توصیه می شود. چرا که این ماده غذایی ضدباکتری بوده و تنظیم کننده قند خون به شمار می رود.
field_video