افسردگی نه تنها بزرگسالان را گرفتار می کند بلکه به سراغ کودکان و نوجوانان نیز می رود. در اکثر مواقع یک کودک افسرده احساس می کند که هیچ کس او را دوست ندارد. البته برای والدین سخت است که تشخیص دهند تا چه اندازه مشکل کودکشان جدی است؛ چون آنها از دیدگاه خود به این مساله می نگرند. به عنوان مثال فشارهایی که از طرف مدرسه اعمال می شود می تواند برای کودک خطرآفرین باشد حال آن که از دیدگاه والدین این مساله امری کاملا طبیعی است. به هر حال حتی اگر مشکل کودکتان از نظر شما جدی نیست نباید آن را نادیده بگیرید چون از دیدگاه خودش با اهمیت است. اگر کودک شما علایمی را که در زیر به آن اشاره می کنیم داراست احتمالا به افسردگی مبتلا شده است.
- تغییر در احساسات
کودک شما می تواند نشانه هایی مانند غم، نگرانی، عصبی بودن، ترس، ناتوانی، ناامیدی، گوشه گیری، احساس گناه و حتی عدم پذیرش اطرافیان را از خود بروز دهد.
- تغییرات فیزیکی
کودک شما می تواند از سردرد یا نارحتی و درد در دیگر قسمتهای بدن شکایت کند. همچنین ممکن است احساس کنید که انرژی او نسبت به سابق کم شده و حتی در خواب و خوراکش اختلال دیده می شود. خستگی مفرط و دایمی و احساس کسالت نیز از دیگر تغییراتی است که ممکن است در او دیده شود.
- تغییر در شیوه تفکر
ممکن است متوجه شوید که کودکتان خودش را دست کم می گیرد. حتی در پاره ای از موارد خود را سرزنش می کند. او در تمرکز نیز دچار مشکل شده و افکار منفی به ذهن او سرازیر شده اند.
- تغییر در رفتار
ممکن است کودک شما از جمع کناره گیری کرد و تمایل کمی به بازی و ورزش نشان دهد. حتی ممکن است در بعضی موارد بدون علت خاصی گریه کند. همچنین ممکن است در برابر مسایل، واکنش غیرطبیعی نشان دهد مثلا بیش از حد عصبانی شده یا در برابر حوادث و اتفاقات کم اهمیت به طرز فجیعی گریه کند.