رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۸:۳۷:۵۷ ۲۰۲۵/۲۶/۰۵     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

یکی از مشکلاتی که بشر امروز با آنها روبروست، بروز پدیده مقاومت میکروبی در برابر بسیاری از آنتی بیوتیک های شیمیایی است. از این رو شناسایی ترکیبات طبیعی که دارای فعالت ضدمیکروبی هستند اهمیت زیادی دارد. برای از بین بردن مشکلات ناشی از عفونت و مسمومیت حاصل از مواد غذایی نه تنها رعایت اصول بهداشتی در طول تهیه غذا ( مثل از بین بردن آلودگی ظروف بوسیله شستن) لازم است بلکه استفاده از موادغذایی که دارای فعالیت ضدمیکروبی هستند توصیه می شود.
بومادران
عصاره این گیاه بالاخص بخش های مربوط به ساقه و برگ این گیاه دارای خواص ضدمیکروبی هستند و در برخی از عفونت ها می توان از آن استفاده کرد. این گیاه دارای ترکیباتی به نام تانن است که باعث از بین رفتن خستگی می شود.
هل
یکی دیگر از موادغذایی دارای خواص ضدمیکروبی هل است. هل در برخی از کشورها بطور سنتی در درمان برخی بیماری ها استفاده می شود مثلا در کشور هندوستان برای درمان عفونت های لثه، دندان و گلو از این ماده غذایی استفاده می شود. هل به عنوان ماده موثر در برابر مارگزیدگی و عقرب زدگی نیز استفاده می شود.
گیاهان تیره نعناع ( آویشن، کاکوتی و نعناع)
این گیاهان دارای تعداد زیادی از ترکیبات آروماتیک و فرار هستند که دارای خاصیت ضداکسایشی و ضدمیکروبی ذاتی هستند.
سیر
در حال حاضر بیش از شش هزار فرآورده بهداشتی و دارویی با استفاده از سیر در بازار وجود دارد. آلیسین موجود در سیر دارای خواص ضدمیکروبی بر علیه بسیاری از باکتری ها است. از این رو در بسیاری از فرآورده های غذایی بصورت نگهدارنده و طعم دهنده استفاده می شود. عصاره سیر در گوشت های کبابی دارای خواص ضدمیکروبی بر علیه اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس است. به عبارت دیگر مقدار این میکروب ها بعد از تیمار گوشت با عصاره سیر کاهش چشمگیری دارد. اثر ضدمیکروبی سیر بر روی انواع سس، گوشت گاو، پنیر و پیتزا دیده شده است از این رو بکار بردن این مواد با خاصیت ضدمیکربی در غذاهای مختلف توصیه می شود.

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب