غذا خوردن خصوصا در کنار سایر افراد، یکی از رفتارهای اجتماعی است که باید برای انجام آن به آداب خاصی توجه کرد. پیش از ذکر این نکات، لازم است توجه داشته باشیم که موثرترین راه آموزش هر کاری به کودکان، انجام آن توسط خودمان است، زیرا والدین الگوهای کودکان هستند.
- جویدن با دهان بسته
به طور قطع هیچ یک ازما دوست نداریم غذایی که در دهان دیگری در حال جویده شدن است را ببینیم. جویدن غذا با دهان باز موجب ایجاد صدا نیز می شود که همین موضوع می تواند باعث آزار اطرافیان شود.
- صحبت نکردن با دهان پر
صحبت کردن با دهان پر موجب پرت شدن مواد غذایی به بیرون از دهان می شود و احتمال پریدن غذا در گلو و خفگی هم وجود دارد. به فرزندتان آموزش دهید اگر لازم بود به ناچار با دهان پر صحبت کند، اولا به آهستگی و با آرامش صحبت کند، ثانیا حتما جلوی دهانش را با دست بپوشاند.
- پر نکردن دهان با غذا
کودکان خصوصا اگر خیلی گرسنه باشند، دوست دارند تا جاییکه ممکن است دهانشان را از غذا پر کنند. حتی بزرگسالان نیز در برخی موارد اینگونه هستند. این کار هم منظره زشتی برای سایرین ایجاد می کند و هم برای کودک خطرناک است و موجب می شود غذا به درستی جویده نشود و در نتیجه هضم آن مشکل شود.
- درخواست برای غذاهایی که فاصله شان زیاد است
به فرزندتان یاد دهید اگر غذا یا وسیله ای با فاصله از او بر میز غذا قرار گرفته است، برای برداشتن آن خم نشود بلکه از کسی که در آن نزدیکی غذا قرار دارد خواهش کند ظرف را به او بدهد.
- پرهیز از ابراز نارضایتی نسبت به غذا
برخی کودکان بعضی مواد غذایی را دوست ندارند اما این بدان معنا نیست که با دیدن آن غذا سر میز باید این احساس خود را با صدای بلند ابراز کنند. مطمئنا میزبان برای تهیه آن غذا هزینه و وقت زیادی صرف کرده است. چنین اعمالی موجب رنجش خاطر میزبان خواهد شد. به فرزندتان یاد دهید حتی اگر غذایی را دوست ندارد مقدار کمی از آن را امتحان کند. شما نیز به عنوان پدر و مادر باید از اصرار به فرزندتان برای خوردن غذایی که دوست ندارد بپرهیزید. اصرار در این موارد تنها موجب صراحت کودک در بروز احساسش می شود.