رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۷:۴۳:۴۵ ۲۰۲۵/۳۱/۰۱     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

تقلب در شیر ممکن است به طور اتفاقی و یا به طور عمدی صورت گیرد. آشنایی با موارد تقلب در شیر خام برای مصرف کنندگان بسیار مفید است که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:
۱- مخلوط کردن شیر حیوانات مختلف که در بعضی از نقاط دنیا قیمت آنها متفاوت است مثلا در کشور ما شیر گوسفند مطلوبتر از شیر گاو است و به همین جهت متقلبین شیر گوسفند را با مقداری شیر بز و گاو مخلوط می کنند و به فروش می رسانند.
۲- بسیاری از شیرهای خام تحویلی به کارخانجات به دلیل منطبق نبودن با استانداردها برگشت می خورند، در چنین مواردی دلال ها، شیرهای برگشت خورده را با قیمت پایین تر از دامداران خریداری کرده و با تغییر اسیدیته و رنگ آن دوباره شیر را قابل مصرف کرده و به ماست بندی های محلی می فروشند و شیر غیراستاندارد دوباره وارد چرخه تولید می شود و به صورت پنیر پیتزا و ماست محلی به دست مصرف کننده می رسد و در این میان دامدار است که متضرر می شود. هر چند خریداران، شیرهای خام غیراستاندارد را می جوشانند، ولی سایر مواد مضر حاصل از رشد میکروب ها ممکن است فعال باقی مانده و مصرف شیر آلوده اختلالاتی را به وجود آورد. از طرفی دیگر برخی محصولات مانند خامه های سنتی، کشک، ماست و سایر فرآورده های لبنی فله ای به دلیل پاستوریزه نبودن و امکان آلودگی میکروبی سبب انتقال میکروب و بیماری به مصرف کننده می شود.
۳- اضافه کردن نشاسته به شیر برای اینکه شیر رقیق شده به راحتی قابل تشخیص نباشد.
۴- اضافه کردن آب به شیر.
۵- ترکیب شیمایی شامل شوینده هایی که در حین شستشوی دستگاه ها و تجهیزات شیردوشی و به خاطر بی دقتی در آبکشی در وت ها باقی می ماند.
۶- اضافه کردن ترکیبات شیمیایی برای خنثی کردن و یا کاهش اسیدیته. همچنین افزودن نمک و شکر برای پنهان کردن آب اضافه شده و بالا بردن میزان مواد جامد و کاهش نقطه انجماد.

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب