شلغم حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین های C و کاروتنوئیدها است که خواص آنتی اکسیدانی قوی دارند. آنتی اکسیدان ها و فیتونوترینت های موجود در این گیاه ریشه ای اثرات رادیکال های آزاد موجود در بدن را خنثی کرده و به این ترتیب شلغم در زمره مواد غذایی قرار می گیرد که خواص ضد سرطانی و ضد التهابی قوی دارد. مقادیر قابل توجه فیبر موجود در شلغم موجب افزایش حجم مدفوع، دفع راحت تر و بهبود عملکرد دستگاه گوارش شده و تاثیر شلغم را در پیشگیری از سرطان های دستگاه گوارش دو چندان می کند.
- بهبود عملکرد قلب با مصرف شلغم: مقادیر قابل توجه آنتی اکسیدان موجود در شلغم از اکسیداسیون کلسترول و التهاب جلوگیری کرده و از خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می کاهد. همچنین شلغم حاوی ویتامین ها و مواد مغذی موثر در عملکرد قلب و عروق مانند اسید فولیک می باشد مس، ویتامین B۱ و اسید فولیک فراوان موجود در شلغم در خون سازی نقش موثری داشته و همچنین شلغم حاوی آرسنیک اس که تاثیر مستقیم در تشکیل گلبول های خونی دارد. از دیگر فواید قابل توجه شلغم تنظیم فشار خون می باشد که به علت وجود مقادیر فراوان پتاسیم در این گیاه ریشه ای است.
- مصرف شلغم در سرماخوردگی: همه افراد باور دارند شلغم یک ماده غذایی معجزه گر در درمان سرماخوردگی است. اگر بخواهیم علمی تر این موضوع را بررسی کنیم، می بینیم خواص متعدد شلغم می تواند در تسریع روند بهبودی و کاهش علائم سرماخوردگی موثر باشد. برخی از این خواص عبارتند از: بهبود التهاب مجاری تنفسی، برطرف کننده سرفه، نرم کننده گلو و سینه، خواص آنتی اکسیدانی بالا، وجود مقادیر فراوان ویتامین C، تقویت سیستم ایمنی، خواص ضدمیکروبی. در شرایطی غیر از سرماخوردگی نیز شلغم در بهبود بیماری های تنفسی همچون آسم، سرفه های خلط آور و التهاب مجاری تنفسی مفید است.