فشار خون بالا عللي ارثي و محيطي دارد و لازم است از دوران كودكي با اصلاح شيوه زندگي و پيروي از رژيم غذايي سالم و فعاليت جسمي مداوم در جهت پيشگيري از آن اقدام شود. تاكيد مي شود فشارخون همه افراد از ۳ سالگي به بعد به طور دوره اي اندازه گيري شود. حتي فشار خون بالا در حد خفيف نيز پرعارضه بوده و پيشگيري و كنترل آن باعث سلامتي و زندگي طولاني تر با كيفيت بهتر مي شود. یافته های محققان دانشگاه هاروارد نشان می دهد که با ارایه یک روش غذایی جدید می توان بدن کم کردن وزن، فشار خون بالا را کاهش داد. مطالعات محققان دانشگاه هاروارد نشان می دهد رژیم غذایی حاوی مقادیر زیادی مواد گیاهی و لبنیات، بدون کم کردن وزن، فشار خون بالا را کاهش می دهد. این رژیم غذایی طی مدت دو هفته اثر خود را نشان می دهد. این مطالعات نشان می دهد که برای کاهش فشار خون بالا، باید از مقادیر زیادی میوه، سبزی، غلات سبوس دار، حبوبات، آجیل و سایر دانه های خوراکی و لبنیات کم چرب در رژِیم غذایی استفاده کرد و دریافت مواد غذایی دیگر را محدود نمود. بر این اساس، افزایش دریافت املاحی مانند پتاسیم، منیزیم و کلسیم، باعث کاهش فشار خون می شود و این کاهش به دلیل جلوگیری از جریان هورمون های کلسیمی است که باعث مسدود شدن رگ ها می شوند. این رژیم غذایی حاوی ۸ واحد غلات کامل، ۵ واحد سبزیجات، ۵ واحد میوه، ۲ تا ۳ واحد شیر، ماست و پنیر کم چرب یا بدون چربی، ۱ تا ۲ واحد گوشت قرمز، مرغ و ماهی در طول شبانه روز است و توصیه می کند در طول هفته از ۵ واحد آجیل، حبوبات و دانه های خوراکی استفاده شود. گفتنی است که یک واحد از این مواد، شامل نصف لیوان غذاهای پخته، یک لیوان میوه و سبزی خام و دو قاشق غذاخوری آجیل و دانه ها است.