یکی از مغزهای پرخاصیت ظرف تنقلات سالم، بادام است که بیشتر افراد از خوردن آن غافل می مانند. بادام خواص زیادی دارد و طبع آن گرم و تر محسوب می شود. بادام به صورت تازه و خشک به فروش می رسد و خیلی از افراد در فصل بهار، طرفدار میوه نارس آن که چاغاله نام دارد، هستند. هر فرد با توجه به در نظر گرفتن مزاج خود باید از بادام استفاده کند.
- مزاج سرد و تر: افرادی که مزاج آنها سرد و تر است. معده ضعیفی دارند به همین دلیل این دسته از افراد معمولا بعد از خوردن بادام دچار مشکل می شوند، چون بادام میوه ای دیر هضم محسوب می شود. این افراد باید به مقدار خیلی کم از بادام استفاده کنند و نباید از بادام خام استفاده کنند و باید از بادام شور (کم نمک و بو داده) استفاده کنند. مصرف مقداری پنیر و زیره به همراه بادام، می تواند مصلح آن محسوب شود.
- طبع سرد و خشک: مصرف بادام در افرادی که مزاج آنها سرد و خشک است باید حتما با مصلح آن باشد. این دسته از افراد باید از عسل به عنوان مصلح بادام استفاده کنند به افرادی که مزاج سرد و خشک دارند توصیه می شود که ۱۰ عدد بادام را همراه یک قاشق غذاخوری عسل در مخلوط کن بریزند و در وعده صبحانه بخورند، عسل به هضم راحت تر بادام کمک می کند.
- مزاج گرم و تر: افرادی که مزاج گرم و تر دارند معمولا با خوردن بادام دچار مشکل می شوند چون این دسته از افراد نیز، مانند افراد با مزاج سرد و تر، نمی توانند به راحتی بادام را هضم کنند. این دسته از افراد باید پس از مصرف بادام حتما از یک ماده قابض به عنوان مصلح استفاده کنند که دچار مشکل نشوند. افراد دارای مزاج گرم و تر می توانند از مربای به بعد از خوردن بادام، به عنوا مصلح کمک بگیرند.
- مزاج گرم و خشک: آن دسته از افرادی که مزاج گرم و خشک دارند نباید در خوردن بادام زیاده روی کنند چون مصرف بیش از اندازه بادام در این دسته از افراد می تواند باعث ایجادجوش صورت شود. همچنین یکی دیگر از مشکلاتی که در اثر زیاده روی مصرف بادام برای این دسته از افراد به وجود می آید، خشکی گلوست. این دسته از افراد بهتر است از میوه نارس بادام (چاغاله) استفاده کنند که باعث ایجاد احساس خنکی در بدنشان می شود.