پنیر یک محصول لبنی و سرشار از انواعی از ویتامین ها و مواد معدنی است که این مواد برای سلامت ما ضروری می باشند. مواد مغذی موجود در لبنیات برای داشتن استخوان های محکم و دندان های سالم ضروری است. کلسیم پنیر بسیار بالاست و از این رو سبب استحکام و سلامت دندان ها می شود. به علاوه، میزان لاکتوز پنیر بسیار کم است.
افزایش وزن: پنیر دارای مقدار زیادی از چربی های طبیعی است که موجب افزایش وزن می شود. برای داشتن وزن ایده آل بهتر است از پنیرهای کم چرب استفاده کنید، ولی چنانچه قصد افزایش وزن و تراکم استخوان دارید، پنیر ماده غذایی مناسبی برای شماست، زیرا این ماده غذایی سرشار از پروتئین، چربی، کلسیم، ویتامین ها و مواد معدنی است که سبب تقویت عضلات و استحکام استخوان ها می شود.
- ویتامین آ: پنیر دارای ویتامین آ می باشد این ویتامین نقش مهمی در حفظ سلامت دندان ها، پوست، ستون فقرات ونیز بافت های نرم بدن دارد.
- ویتامین د: به طور کلی پنیر حاوی میزان قابل توجهی از ویتامین د است. این ویتامین به بدن در جذب کلسیم کمک می کند و سبب داشتن استخوان ها و دندان های محکم و سالم می شود.
- پیشگیری از سرطان: پنیر حاوی موادی بنام اسید لینولئیک کنزوکه و اسفنگولپید می باشد که در پیشگیری از سرطان نقش مهمی دارند. .
- روی: پنیر دارای روی است. این ماده معدنی مفید نقش بسزایی در حفظ ساختار غشای سلولی و کمک به رشد مناسب دارد.
- فشارخون: سدیم و کلسترول موادی هستند که برای افراد با فشار خون بالا مضر می باشند، در نتیجه باید از آن صرف نظر نمود و یا با احتیاط مصرف کرد. چربی پنیر به میزان کیفیت و چربی شیر بستگی دارد. پرچرب، کم چرب و یا بدون چربی بودن شیر اثر مستقیمی با چربی پنیر دارد. سدیم موجود در پنیر به مقدار نمک افزوده شده به شیر قبل از تبدیل آن به پنیر بستگی دارد. پنیرهای کم نمک برای کاهش بیماری های قلبی مفید می باشند، ویتامین ب موجود در پنیر نیز برای افراد مبتلا به فشار خون بالا سودمند است.